Campionate

"Modul în care Cristiano Ronaldo își trăiește viața este unul demn de urmat" » Cel mai bun marcator european din istorie e lăudat de adversarii din optimi

+4 Foto
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 30 iunie 2018

Cristiano Ronaldo (33 de ani) are un turneu de vis în Rusia. Liderul portughezilor este printre favoriții la câștigarea tuturor distincțiilor individuale la acest CM, însă pentru asta trebuie să depășeașcă hopul din optimi contra naționalei din Uruguay. 

Ronaldo a început furibund turneul final, marcând un hat-trick perfect contra Spaniei, campioana mondială din 2010. A continuat în forță. A mai adus 3 puncte și împotriva naționalei din Maroc. 

Cele 4 goluri nu l-au propulsat doar în cursa pentru pentru golgeterul Mondialului, unde este cotat cu a 2-a șansă, după Harry Kane, ci și în vârful ierarhiei marcatorilor europeni all-time în meciuri internaționale.

Cei mai buni marcatori europeni din toate timpurile (la națională)

Cristiano Ronaldo 85 de goluri
Ferenc Puskas 84 
Sandor Kocsis 75
Miroslav Klose 71
Gerd Muller 68
Robbie Keane 68
Zlatan Ibrahimovic 62
David Villa 59
Jan Koller 55

Ronaldo, debutant în tricoul lusitanilor la un turneu final în 2006, a devenit și cel mai selecționat fotbalist din istoria Portugaliei. În Africa de Sud, 2010, a pus prima dată pe umăr banderola de căpitan și de atunci nu a mai dat-o jos. I-a dus pe iberici către primul titlu european din istorie, în 2016, după o finală chiar împotriva țării gazdă, Franța. 

153 
de selecții are Cristiano Ronaldo pentru Portugalia, fiind cel mai selecționat fotbalist din istoria lusitanilor

Lăudat de adversarii din optimi

Diego Forlan, vârful legendar al al celor din Uruguay, a vorbit laudativ despre Ronaldo într-un interviu acordat celor de la BBC.

  • Portugalia - Uruguay se joacă sâmbătă, de la 21:00, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

"Ronaldo este un lider desăvârșit. Găsește întotdeauna soluția ideală, chiar și în cele mai tensionate momente. Sper ca defensiva noastră să îi facă față.

Modul în care își trăiește viața este unul demn de urmat. A obținut deja atât de multe, însă găsește mereu motivația pentru mai mult. Am văzut un Ronaldo diferit în ultimul timp. Se dedică mai mult echipei. Nu îl vezi șutând din toate pozițiile doar pentru a marca. Asta îl face unul dintre cei mai buni".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.