CM 2018

Farsa Mondialului » Inclusiv englezii au "mușcat" anunțul nemților :)

Erdogan în poza oficială, reală, cu Ozil și cu Gundogan

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 29 iunie 2018

Farsa Mondialului: nemții au anunțat că Erdogan le-a trimis pachet tricourile cu autograf lui Ozil și Gundogan și le-a cerut internaționalilor germani să nu-l mai numească ”Președintele meu”.

Nemților le-a rămas umorul. Site-ul der-postillon.com a furnizat o informație-șoc, iar media din Europa, printre care și cei de la The Sun, "au mușcat" momeala, publicând știrea, după care au retras-o. Germanii informau pe un ton protocolar că în urma eșecului istoric al Die Mannschaft la Mondial, președintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a returnat tricourile cu autograf lui Mesut Ozil și Ilkay Gundogan.

Era citat și un purtător de cuvânt al guvernului turc, fără a i se oferi numele. "Domnul Ozil și domnul Gundogan nu au arătat în Rusia ceea ce Erdogan aștepta de la ei și nu vrea să mai aibă nimic de-a face cu ei!" era declarația care a pus media pe jar.

Umorul german a continuat: "Pe viitor, ambii jucători ar trebui să se abțină de la a-l numi pe Erdogan «președintele meu»". Și-o atingere la obrazul celor doi internaționali, care au fost denigrați în Germania: "Erdogan însuși încearcă în prezent să contacteze pe cei cu rădăcini turcești rămași la turneul final.
Internaționalul suedez Jimmy Durmaz a refuzat, din fericire, cererea de întâlnire". Durmaz, și el cu origini turcești, a fost masacrat în mediul online după eroarea din meciul cu Germania, dar suedezii au inițiat proteste, inclusiv în Parlament, pentru a-l susține pe Jimmy. 

"Dacă federaţia germană pune preţ pe anumite valori şi principii, aşa cum susţine tot timpul, atunci ar fi trebuit să-i dea afară pe cei doi dinaintea startului Mondialului!"Stefan Effenberg, fost internațional german

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.