Liga 1

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA // Europa crede că asta e Steaua! Surpriză mare pentru FCSB

Foto: Raed Krishan

Articol de Remus Răureanu, Raed Krishan (foto)  —  Tuesday, 03 July 2018

Florin Talpan are de lucru în Olanda și în Belgia: oamenii sunt convinși că o întâlnesc aici pe câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni din 1986.

Olandezii nu-și bat capul cu litigiile din România, cu schimbările care au creat o Steaua în Divizia D și au transformat echipa din prima ligă în FCSB. Nici belgienii nu țin cont de procese. Toți au impresia că Steaua București e în cantonament în Apeldoorn și pe ea o va întâlni FC Bruges într-un amical, miercuri.

La baza de pregătire rezervată roș-albaștrilor, una exagerat de bună, în condițiile în care n-o folosește în mod constant niciun club profesionist, gazdele au pregătit un banner "Bun venit, Steaua București!".

Olandezii au văzut în anii trecuți ce înseamnă Steaua pentru români, la un amical cu Oleksandria au venit 400 de suporteri steliști. "Noi nu auziserăm de Oleksandria! A fost o surpriză să apară atâția oameni!", s-au mirat gazdele.

De data asta vor avea parte de o surpriză mai mare, pentru că și mai mulți fani ai roș-albaștrilor au sunat ca să se intereseze cum pot să asiste la amicalul cu Ajax. Jocul va fi pe 7 iulie, la 3 zile de la un prim test cu FC Bruges.

"Club Bruhe", cum pronunță olandezii, e campioană a Belgiei, dar pentru români sună mai tare Ajax, vicecampioana Olandei. Și-au anunțat prezența la teren români din Olanda, din Belgia, din Germania.

Bruges a promovat, de asemenea, jocul ca pe unul contra unei glorii a fotbalului. "Club Brugge va evolua într-un amical împotriva FCSB, mai bine cunoscută ca Steaua București, câștigătoarea Cupei Campionilor în 1986", au scris belgienii pe site-ul oficial.

Baza în care se pregătesc roș-albaștrii arată fantastic, cu 5 terenuri, vestiar, bar pentru suporteri.

Olandezii au totuși un motiv de îngrijorare: din cauza căldurii neașteptate, cam 30 de grade în ultimele zile, iarba s-a îngălbenit un pic pe marginea terenului de antrenament al FCSB. Față de ce vedem în Liga 1, pare exagerat de bună!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.