Liga 1

EXCLUSIV Sânmărtean a numit fotbalistul din Liga 1 care l-a impresionat cel mai mult în carieră: "O clasă peste Wesley"

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  joi, 05 iulie 2018

Retras din activitate la finalul acestui sezon, Lucian Sânmărtean (38 de ani) a rememorat într-un interviu pentru GSP cele mai importante momente din carieră. "Magicianul" dă o importanță aparte perioadei petrecute la Vaslui și îl desemnează pe  brazilianul Adailton, ajuns acum la 41 de ani, drept cel mai impresionant fotbalist alături de care a jucat. 

- Lucian, ce jucător alături de care ai jucat te-a impresionat cel mai mult?
- Mi-a plăcut Adailton mult. A fost cel mai bun jucător pe care l-am văzut eu în România. De departe! Un tip foarte inteligent, bun în ambele faze, era evident că-l ajutase perioada petrecută în Italia, simțea jocul fantastic. Plus tehnică, faze fixe, goluri. Wesley era un marcator, dar ca joc, Adailton avea o clasă peste!

- Echipa aia frumoasă de la Vaslui n-a câștigat nimic, de fapt.
- Chiar vorbeam cu Adailton, care-mi zisese că el nu pleacă din România până nu ia un titlu. A fost dezamăgitor, n-am luat nici măcar o Cupă, deși echipa era frumoasă, ca joc. Nu am câștigat nimic și s-a mai și desființat clubul!

- A fost vreun moment decisiv în cariera ta?
- Perioada de la Vaslui. Venisem din Olanda și eram tentat să pun stop, să mă las de fotbal. Am jucat până la urmă șase luni la Bistrița și... Cu Vaslui a fost foarte interesant... Am negociat cu Steaua, cu Dinamo, cu Timișoara, cu CFR și nu mă înțelesesem cu niciuna. Porumboiu mi-a zis «Eu te vreau la Vaslui. Te înțeleg că negociezi cu Dinamo și cu Steaua, o să te aștept». A fost surprinzător, mi-a plăcut cum mi-a vorbit și l-am sunat «Domnule, ia-mă la Vaslui!». După primele două meciuri m-a desființat! Mă gândeam "Dumnezeule, unde am venit?". Pe urmă am început să joc. Pentru că plătea niște bani, Porumboiu voia ca jucătorii lui să zbârnâie. Eu cred că omul ăsta mi-a salvat cariera. 

Brazilianul Adailton a petrecut 2 ani la Vaslui, între 2010 și 2012, reușind 17 goluri în 59 de meciuri.

Sânmărtean a evoluat pentru FC Vaslui între 2010 și 2014, perioadă în care a bifat 121 de meciuri și a înscris de 11 ori.

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.