CM 2018

VIDEO+FOTO Ce ȘOC! Belgia trece de Brazilia, 2-1, și joacă împotriva Franței pentru un loc în finala Mondialului!

+26 Foto
Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 06 iulie 2018

Belgia a produs surpriza și a învins Brazilia în sferturile de finală de la Campionatul Mondial, scor 2-1. Va juca în semifinale cu Franța, pe 10 iulie de la ora 21:00.

Europenii și-au luat avans încă de la pauză. Fernandinho a înscris în proprie poartă în minutul 13, iar Kevin De Bruyne a marcat în minutul 31 pentru 2-0, cu un șut puternic la colțul lung. Din acest moment belgienii au renunțat la orice acțiune ofensivă, fiind mulțumiți cu contraatacuri, pe care n-au reușit însă dea vreo lovitură.

Brazilienii au căutat în permanență golul, dar l-au găsit abia în minutul 76. Intrat pe teren cu 3 minute mai devreme, Renato Augusto a reluat fantastic cu capul o centrare a lui Coutinho.

Echipa lui Tite n-a reușit însă mai mult și lasă locul în semifinalele competiției Belgiei, care va înfrunta Franța pentru calificarea în ultimul act al Cupei Mondiale, marți, 10 iulie, de la ora 21:00. 

  • Este al patrulea Mondial la rând în care Brazilia e eliminată de o echipă europeană: 2006 - Franța, 2010 - Olanda, 2014 - Germania și 2018 - Belgia.
  • Semifinale 100% europene la Mondial au mai fost în 1934, 1966, 1982, 2006.

BRAZILIA - BELGIA 1-2 (R. Augusto 76 / Fernandinho ag. 13, De Bruyne 31)

Brazilia: Alisson - Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo - Paulinho, Fernandinho, Coutinho - Wilian, Gabriel Jesus, Neymar
Rezerve: Ederson, Cassio, Geromel, Filipe Luis, D. Costa, R. Augusto, Marquinhos, Fred, Firmino, Taison, Casemiro, Danilor
Antrenor: Tite

Belgia: Courtois - Meunier, Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Fellaini, Witsel, Chadli - De Bruyne, Lukaku, Hazard
Rezerve: Mignolet, Casteels, Carrasco, Vermaelen, Mertens, Tielemans, Januzaj, Dembele, Boyata, Batshuayi, Dendoncker
Antrenor: Roberto Martinez

Arbitru: Milorad Mazic (Serbia) 
Stadion: Kazan Arena 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.