CM 2018

Tactică bulversantă a Angliei » Cum și-au surprins jucătorii lui Southgate adversarii la Mondial: "Love Train"

FOTO: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 06 iulie 2018

Anglia a înscris 9 goluri la acest turneu final, dintre care șase au venit în urma unor faze fixe. O performanță ce se datoreză în mare măsură unei scheme pe care oamenii lui Gareth Southgate vor s-o utilizeze și în confruntarea cu înalții fundași suedezi.

Au botezat-o "Love Train", adică "Trenul dragostei", dar cu iubirea nu prea are legătură. La cornere sau lovituri libere, jucătorii echipei aflate în atac se așază în șir indian, făcând trenulețul, în careu.

Adversarii nu-i pot lua în marcaj, iar când executantul lovește balonul pentru a-l trimite în suprafața de pedeapsă, pleacă în diferite direcții pentru a spori și mai mult confuzia și a crea surpriza.

Inovația a fost preluată de Southgate de la Lincoln City, după ce-a studiat cifrele naționalei de la ultimele turnee finale: 72 de cornere, per total, la Euro 2012, CM 2014 și Euro 2016 fără gol marcat!

2010
e anul din care data ultimul gol înscris de englezi în urma unei faze fixe: Matthew Upson la 1-4 cu Germania, în "optimile" Mondialului sud-african

PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

06.07
17:00 Uruguay - Franța
21:00 Brazilia - Belgia

07.07
17:00 Suedia - Anglia
 21:00 Rusia - Croația

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.