Liga 1

Plusuri și minusuri după amicalul lui Dinamo cu Zaglebie » 4 jucători au impresionat, dar "câinii" au două probleme uriașe

FOTO: Facebook

Articol de Victor Vrînceanu  —  luni, 09 iulie 2018

Dinamo a încheiat la egalitate, 1-1, cel de-al treilea meci din cadrul stagiului de pregătire din Polonia. "Câinii" lui Florin Bratu au remizat cu Zaglebie Lubin, locul 7 în prima ligă sezonul trecut.  Dan Nistor, căpitanul bucureștenilor, a egalat cu un șut de la 30 de metri în meciul cu locul 7 din Polonia.

Dinamo a întâlnit-o ieri pe Zagłębie Lubin, în primul amical serios al cantonamentului din Polonia. Ocupanta locului 7 sezonul trecut în prima ligă s-a dovedit a fi un adversar serios, care a dominat jocul în majoritatea timpului, ocaziile periculoase fiind semnate de leși. După ce polonezii au deschis scorul pe finalul primei reprize, Dan Nistor e egalat imediat după pauză. Căpitanul roș-albilor l-a văzut ieșit din poartă pe goalkeeper-ul advers și l-a lobat de la 30 de metri!

Gazeta vă prezintă plusurile și minusurile arătate de "câini" în partida de ieri:

Plusuri

  • Katsikas. Stoperul grec este de departe liderul apărării. Sigur în intervenții, a organizat constant defensiva și și-a calmat colegii în momentele grele. Rămâne de văzut cu cine va face cuplu în centrul defensivei. 
  • Axente. Cu toate că nu a marcat, atacantul a arătat o condiție fizică foarte bună și a căutat mereu contactul cu adversarii. Tare pe picioare, în stilul lui Nemec, vârful de 31 de ani s-a luptat încontinuu cu doi sau trei polonezi. Nu a fost ajutat de colegii din atac, fiind mereu izolat. 
  • Nistor. Rămâne motorul lui Dinamo. Pe lângă golul marcat ieri, a alergat foarte mult atât în ofensivă, cât și în defensivă și a furnizat baloane utile pentru colegi.
  • Hanca:. Dacă în precedentele amicale a fost foarte activ în atac, ieri, a stat mai jos, unde l-a ajutat constant pe Ricardo Grigore, care a fost depășit în postul de mijocaș. Sergiu dat calmitate jocului în momente grele ale partidei, reușind să scoată mingea din zona de foc.

Minusuri

  • Organizarea defensivă de la fazele fixe. Un exemplu, golul lui Zagłębie: polonezii au executat o lovitură liberă din stânga careului, iar Tuszynski a marcat cu capul nestingherit dintre mai mulți dinamoviști, care au sărit total haotic.
  • Fundașii de bandă. Laurențiu Corbu, în dreapta, și Sergiu Popovici, în stânga, au fost depășiți constant de "aripile" formației din Lubin. Popovici a încercat multe sprinturi cu mingea la picior, dar de fiecare dată s-a trezit izolat și a pasat speriat înapoi.
  • Absența lui Mahlangu. Mijlocașul central a lipsit din cauza unor probleme musculare, iar în locul acestuia a apărut Ricardo Grigore. Stoperul de 19 ani a demonstrat că nu poate să fie o variantă pentru acest post. În multe rânduri Nistor și Hanca și-au pierdut din aportul ofensiv pentru a-l sprijini pe Grigore. 

Dinamo - Zagłębie Lubin (Polonia, I) 1-1

Marcatori: Nistor (50) / Tuszynski (44)
Dinamo: Eșanu - Corbu, D. Ciobotariu, Katsikas, Sg. Popovici - Hanca, R. Grigore, Nistor - Neicuțescu, Axente - Salomao
Antrenor: Florin Bratu
Au mai jucat: M. Popescu, Horsten, Vl. Olteanu, Tîrcoveanu, D. Popa, Sorescu, R. Moldoveanu, I. Șerban

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.