CM 2018

La EURO 2016 era un simplu fan, acum a marcat decisiv în sferturile CM » Cine e eroul englez apărut de nicăieri

+6 Foto
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 10 iulie 2018

Harry Maguire (26 de ani) era doar un fan englez în Franța la Euro 2016 și acum a marcat decisiv în ”sferturile” CM. Fost atlet, stoperul de 1,96m și 100kg, este stânca lui Southgate și ținta de mercato a lui Chelsea.

  • Croația joacă miercuri, de la 21:00, semifinala CM 2018 împotriva Angliei. Partida e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1. 

"Mă gândeam că poate-și va câștiga o pâine din fotbal, dar să-mi imaginez că va ajunge să joace la Mondial și să mai dea și gol... Absolut niciodată!". Mărturia îi aparține șefului colegiului sportiv din Sheffield, care nu-i prevedea la 18 ani un viitor strălucit lui Harry Maguire. Gigantul de o sută de kg și 1,95 metri, care a dat gol Suediei și a deschis drumul Angliei către semifinale, trebuia să fie atlet, nicidecum fotbalist. Și de națională!

N-a fost în Academie

Povestește același Martin McKee, în Gazzetta dello Sport: "Harry era printre cei mai buni atleți, chiar când a venit la noi, la școala de fotbal. Dar el nu trecuse pe la nicio Academie, l-am căutat peste tot, până la vârsta majoratului!". La liceul catolic "St. Mary", din Chesterfield, toți îl știau pentru calitățile de alergător la 800 m și cross-country. Arunca bine și cu discul. Dar mintea îi era la fotbalul de care s-a apucat târziu. În 2016 juca la Hull și nici nu visa la echipa națională. Doar o admira ca simplu suporter, pe stadioanele din Franța, la Euro.

"Explodat" la Leicester

Leicester l-a propulsat fantastic. Maguire a fost singurul care n-a ratat niciun meci în sezonul trecut la "vulpi" și Southgate l-a remarcat. De când a trecut la apărarea în 3, Harry a devenit titular incontestabil. "E un tânăr talentat și știe și cu mingea, ca mulți stoperi la acest turneu", l-a lăudat selecționerul. La 25 de ani, Maguire nu mai e chiar un puști, dar a atras deja atenția granzilor din Premier, Chelsea pregătindu-se să-l oferteze. 

"E frumos să ai un antrenor excepțional care să-ți ofere atâta încredere. În acest fel și eu sunt mai stăpân pe calitățile și forța mea, joc mai liniștit"Harry Maguire, fundaș Anglia

1gol și o pasă decisivă a reușit Maguire la acest Mondial în 5 partide jucate. Jumătate din totalul selecțiilor sale în Albion

25.000.000 €este cota de piață a fundașului englez, transferat de Leicester acum un an pentru 13,7 milioane

Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.