CM 2018

FOTO Cazul Vida ia amploare: președintele federației de la Kiev a venit în Parlament în tricoul Croației. "Plătim noi amenda!"

Articol de Răzvan Luţac  —  marţi, 10 iulie 2018

După ce zeci de mii de ucraineni au atacat pagina FIFA, iar Federația de la Kiev a trimis o scrisoare către forul mondial prin care critică amendarea croaților care au dedicat Ucrainei victoria cu Rusia, președintele Federației Ucrainene a venit în Parlament îmbrăcat în tricoul Croației

Astfel, Andrei Pavelko, capul fotbalului vecin și în același timp deputat din partea Blocului Petro Poroșenko, a venit în plen îmbrăcat în tricoul cu numărul 7 purtat de Ivan Rakitici.

 
"Ognjen Vukojevici, îți mulțumesc pentru devotamentul arătat Ucrainei", a fost mesajul lui Pavelko

"Îi mulțumim lui Vukojevici și îi vom plăti noi amenda de la FIFA (n.r. circa 15.000 de franci elvețieni). Mai mult, dacă e de acord, îi putem oferi un post în Federația Ucraineană de fotbal", a spus Pavelko în Rada Ucrainei, Parlamentul țării vecine.

Aseară, decizia de a-l amenda pe Vukojevici a fost atacată și de utilizatorii ucraineni de Facebook, care au adăugat și replica "Slavă Ucrainei". În 12 ore, circa 100.000 de persoane au notat cu o stea pagina FIFA, care a renunțat la opțiunea de a fi notată de internauți după avalanșa de reacții negative. 

 După partida Croația - Rusia, câștigată de ex-iugoslavi, Ognjen Vukojevici, scouter în stafful croat și Domagoj Vida, fundaș, ambii foști jucători la Dinamo Kiev, au dedicat victoria Ucrainei și fostului lor club. 

Primul a fost înlăturat de la echipa națională după o decizie a Federației și după amenda de 15.000 de franci elvețieni aplicată de FIFA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.