Campionate

"Nu va mai fi altul egal cu el! A plecat legenda cu 451 de goluri" » Marca, copertă uluitoare pentru Cristiano Ronaldo

FOTO: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 11 iulie 2018

În ziua în care se decide a doua finalistă a Mondialului, Marca i-a dedicat o copertă antologică lui Cristiano Ronaldo, cu toate reușitele sale la Real Madrid. Cristiano, ”afacerea secolului”, va fi prezentat luni la Juventus.

Florentino Perez nu l-a mai vrut pe Cristiano Ronaldo, care și-a forțat plecarea și Real nu a mai avut de ales. Madridul s-a ales cu 112 milioane de euro pentru un atacant de 33 de ani, dar a pierdut în schimb un capital imens.

Și Marca a sintetizat perfect golul lăsat prin vânzarea la Juventus.

"A plecat legenda cu 451 de goluri. Altul nu va mai fi la fel ca el!", au titrat spaniolii pe copertă, înconjurând imaginea foarfecii epocale din Ligă, realizată chiar în fața fanilor ce-l vor susține în următoarele 4 sezoane la Torino, cu toate reușitele lui în tricoul blanco.

Afacerea sau țeapa secolului?

Italienii își freacă deja mâinile, considerând că au dat lovitura secolului. Cristianomania va produce un boom al încasărilor, comenzile online pentru tricourile cu 7 pe spate ale lui Ronaldo (un exemplar "autentic" costă 145 de euro) depășind și puterea serverelor.

Campioana Italiei a și anunțat sosirea "Marțianului" pentru luni, când cvintuplul câștigător al Balonului de Aur va fi prezentat, premieră bianconera, pe stadion, într-un show nemaivăzut în Peninsulă. Iar șefii Ligii regretă deja că s-au grăbit cu vânzarea drepturilor TV pentru Serie A.

"Legendele n-au preț"

În schimb, spaniolii îi contrazic, și nu neapărat din frustrare că au pierdut oul de aur. Cred că este o afacere proastă în trei. "Real pierde singurul jucător din lume capabil să dea 50 de goluri pe sezon în 9 ani și nu-l va putea substitui nici cu 4 vedete, procedând la fel precum cu Raúl și Iker Casillas. Legendele nu au preț", a scris Marca. "Cristiano nu va marca la fel la Juve, nu va avea aceeași echipă, nu va mai juca un meci cu un miliard de fani audiență, nici n-o să vadă soarele zilnic la Torino, chiar dacă va lua salariul refuzat de Real". 

"Peste o săptămână, Juve va începe să se gândească cum să amortizeze o operațiune de 345 de milioane, pentru un jucător de aproape 34 de ani care crede că a descoperit elixirul tinereții" Marca, ziar spaniol 

71.000.000 €însumează veniturile anuale ale lui Cristiano, 31 din salariul de la Juventus și 40 de la sponsori. Doar Messi și Mayweather îl întrec în lumea sportului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.