CM 2018

Arbitrul cu ghinion la finală? În 2006, Zidane a fost eliminat în ultimul act!

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday, 13 July 2018

Nestor Pitana a fost desemnat să oficieze duminică. Același arbitru a condus Franța - Uruguay și Croația - Danemarca, dar și deschiderea. Acum 4 ani, Les Bleus pierdeau cu el ”sfertul” cu nemții.

FIFA n-a desemnat un european la finala europeană a Mondialului și l-a ales pe Nestor Pitana. Un arbitru ce a mai fluierat Franța la acest turneu, în "sfertul" cu Uruguay (2-0), dar și Croația, în "optimea" cu Danemarca decisă la penaltyuri (4-3). Francezii nu au uitat însă că tot cu un argentinian la centru au pierdut ultimul meci de titlu mondial, din 2006. Horacio Elizondo l-a eliminat pe Zidane, la celebrul cap în piept dat lui Materazzi!

I-a arbitrat cu Germania în "sfertul" din 2014

Dar coincidențele continuă. Elizondo avea atunci 42 de ani, Pitana tocmai a împlinit 43, ambii fiind la ultimul turneu major din carieră. Și unul, dar și celălalt, a condus și meciul de deschidere al Mondialului. Cu Pitana la centru, selecționata lui Deschamps n-are amintiri plăcute de-acum 4 ani, Germania eliminând-o cu 1-0 în "sferturile" competiției din Brazilia. Singurul detaliu favorabil "cocoșilor" e limba vorbită de Pitana, spaniola. La precedenta ciocnire cu croații de la CM, în semifinala din 1998, a fost Garcia Aranda, în victoria cu 2-1.

 Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.