Tenis

WIMBLEDON. Unul dintre finaliștii de anul acesta cere schimbarea regulamentului: "Sper că meciul ăsta a fost văzut de cine trebuie"

Kevin Anderson după victoria din "sferturi" contra lui Roger Federer FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 14 iulie 2018

Kevin Anderson (32 de ani, 8 ATP) s-a calificat în finala de la Wimbledon după cea mai lungă semifinală din istorie, câștigată împotriva lui John Isner, scor 7-6, 6-7, 6-7, 6-4, 26-24, în 6 ore și 36 de minute.

  • Kevin Anderson și Novak Djokovic se înfruntă în finala de la Wimbledon, duminică, de la ora 16:00, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe Eurosport 2.

Sud-africanul le cere oficialilor ATP și organizatorilor turneelor de Mare Șlem schimbarea regulamentului din setul decisiv. Acum, pe tabloul masculin, setul 5 nu este decis de un tie-break ci se joacă până în momentul în care unul dintre combatanți reușește un break și se distanțează la două lungimi. Această regulă este în vigoare la Australian Open, Roland Garros și Wimledon. 

"Sper că meciul ăsta a fost văzut de cine trebuie și sper ca șefii turneelor de Mare Șlem să facă o schimbare. Când lucrurile se vor calma și turneul va ajunge la final, vom avea șansa să reflectăm.

Ar trebui introdusă o limită, după care să urmeze un fel de tie-break în decisiv, dar nu sunt foarte optimist că se va întâmpla.

Acum simt durere peste tot, dar sper să mă recuperez pentru finală. Încă nu realizez ce am obținut", a declarat Anderson conform BBC.

Isner, învinsul primei semifinale, e de aceeași părere: "Cred că este un chin. Am stat 7 ore pe teren, e foarte dificil. E timpul ca această regulă să fie schimbată!".

Vezi și: Protest la adresa deciziei organizatorilor în privința finalei Serena Williams - Angelique Kerber: "Dați-le femeilor ceea ce merită!"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.