Tenis

VIDEO+FOTO Novak Djokovic câștigă al 4-lea titlu pe iarba de la Wimbledon! Tenis PERFECT prestat în fața lui Kevin Anderson + Moment emoționant la final

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 15 iulie 2018

Novak Djokovic (31 de ani, 21 ATP) a câștigat finala masculină de la Wimbledon, învingându-l pe Kevin Anderson (32 de ani, 8 ATP), scor 6-2, 6-2, 7-6.

Novak Djokovic s-a refăcut rapid după semifinala epică împotriva lui Rafael Nadal, un meci de peste 5 ore, întins pe parcursul a două zile.

Djokovic a fost mult mai proaspăt în finală. A greșit puțin, a returnat excelent serviciul lui Anderson și a câștigat primele două seturi cu scoruri identice, 6-2, după doar 112 minute.

13 
greșeli neforțate a avut Djokovic în finală, față de 32 ale adversarului

Sud-africanul a intrat în joc abia în setul 3. A ratat nu mai puțin de 5 mingi de set, iar în tie-break a fost surclasat categoric de sârb, 7-3. 

Novak Djokovic s-a mai impus la Londra în 2011, 2014 și 2015, pierzând o altă finală în 2013 cu Murray.

13 
trofee de Mare Șlem are Djokovic în palmares

A fost a șaptea confruntare directă dintre Djokovic și Anderson. Sârbul e în avantaj, 6-1, iar singura victorie a lui Anderson datează din 2008. Pe iarbă, cei doi s-au întâlnit de 3 ori, de fiecare dată la Wimbledon, sârbul câștigând de fiecare dată.

Stefan Djokovic l-a urmărit pe tatăl lui din tribune alături de mama sa, Jelena, iar Nole, emoționat, i-a dedicat victoria: "Pentru prima dată în viața mea, cineva strigă «Tati, tati» din tribună"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.