Ciclism

TURUL FRANȚEI. "Dublă portocalie" între Dreux și Amiens Métropole » Dylan Groenewegen s-a impus în etapa a 8-a din Turul Franței

Dylan Groenewegen // FOTO: Reuters

Articol de Roxana Fleşeru  —  duminică, 15 iulie 2018

Olandezul Dylan Groenewegen a câștigat sâmbătă etapa a opta din Turul Franței, purtată între Dreux și Amiens Métropole, după ce o făcuse și în runda a șaptea.

De Ziua Franței, etapa a șaptea din Le Tour a păstrat artificiile pentru final. Acolo unde mai mulți rutieri s-au luptat pentru victorie, atât de aprig a fost duelul în încât André Greipel și Fernando Gaviria au fost descalificați pentru că s-au șicanat reciproc și nu au dus cinstit sprintul.

La capătul celor 181 de km, învingătorul s-a numit Dylan Groenewegen, cel care se impusese și în runda a șaptea.

"Mi-am simțit mai bine picioarele decât ieri, a fost un final rapid, cu multe curbe, dar băieții din echipa mea au făcut o treabă fantastică și m-au pus în poziția ideală. I-am văzut pe Greipel și pe Gaviria luptându-se, am văzut linia și mi-am zis că este momentul meu. A fost un finiș nebun, dar așa e fiecare zi în Tur", a spus olandezul.

În clasamentul general, liderul Greg Van Avermaet a pus încă o secundă între el și urmăritorii săi după ce a trecut al doilea la un sprint intermediar. Azi, belgianul va purta tricoul galben între Arras Citadelle și Roubaix, pe 156,5 km.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.