Liga 1

A intrat în istorie! Singurul fotbalist străin care câștigă trofeul de 3 ori

Culio este unul dintre liderii echipei din Gruia și mai are contract cu CFR până pe 30 iunie 2019 FOTO Cristi Preda

Articol de Andrei Crăiţoiu, Liviu Manolache  —  Monday, 16 July 2018

Sâmbătă seară, la Craiova, s-a jucat a 20-a Supercupă a României, pentru prima dată în Bănie. CFR Cluj și-a trecut în palmares cel de-al 11-lea trofeu. Are acum 4 titluri de campioană a României, 4 Cupe și 3 Supercupe.

Câștigarea trofeului are o semnificație specială pentru Juan Emmanuel Culio, argentinianul de 34 de ani al clujenilor. Mijlocașul a ajuns la cota trei în ce privește Supercupele bifate în CV. O performanță unică pentru un jucător străin care a evoluat în această competiție.

"Sunt fericit că a câștigat echipa pentru că am meritat. Cred că Craiova a fost mai bună în prima repriză, dar în repriza a doua am fost superiori. Normal că-s bucuros că am ajuns la trei Supercupe. Cluj e familia mea și am scris istorie pentru acest club!", a spus Culio la finalul partidei.

Până la meciul de sâmbătă, în istoria competiției doar Marius Lăcătuș, Damian Militaru, Laurențiu Roșu, Florin Bratu și Vasile Maftei mai reușiseră să-și treacă în palmares trei Supercupe ale României.

"Culio m-a impresionat mereu, pentru dăruire, efort, forță, ce vitalitate poate avea la 34 de ani! Deac la fel, este un exemplu. Camora e un adevărat căpitan de echipă!"
Iuliu Mureșan, președinte CFR Cluj

PERFORMANȚĂ » Și Deac pe lista scurtă!

Pe lângă Culio, și Ciprian Deac a reușit să-și treacă în palmares cea de-a treia Supercupă a României, toate cu CFR Cluj. Mijlocașul de 32 de ani a fost desemnat și jucătorul meciului cu Universitatea. "Este foarte bine că am început cu dreptul, mai ales că am venit direct din cantonament. E bine şi pentru domnul Iordănescu că a început cu dreptul. Cei care au venit sunt jucători de valoare şi ne vor ajuta. Cred că arătăm destul de bine, echipa este formată. S-a văzut şi la noi, şi la Craiova că suferim la ritmul de joc. Craiova e o echipă bună, cu jucători care pot face diferenţa oricum. Anul acesta se va bate la titlu", a spus Deac.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.