Sporturi   •   Handbal   •   CSM BUCUREȘTI

VIDEO + FOTO CSM București s-a reunit azi » Fetele au fost băgate în ședință de Gabi Szabo, apoi au dat testul "beep"

+20 Foto
FOTO: Cristi Preda

Articol de Marian Ursescu   —  luni, 16 iulie 2018

Nici nu au venit bine la pregătire, că jucătoarele de la CSM București au și trecut la teste. Cele șase noutăți din lotul campioanei României sunt încântate de noua lor formație, la fel ca și antrenorul Magnus Johansson.

CSM București a sunat adunarea în această dimineață, lotul de 18 jucătoare fiind prezent la primul antrenament în Sala Polivalentă din Capitală. Directorul general al CSM București, Gabriela Szabo, le-a băgat pe fete, înainte de prima rundă de pregătire, în ședință. "Le-am spus care sunt obiectivele clare din acest sezon. CSM e un club care oferă cele mai bune condiții, dar care și cere. Și în acest an ne dorim clar să jucăm finala Ligii Campionilor, să fim cea mai bună echipă din Europa", a spus Szabo.

"Gata de un nou start!"

Andreea Lekici e una dintre cele șase noutăți din lotul campioanei, ea venind de la Vardar Skopje, alături de alte trei coechipiere. "Nu știu dacă pentru club e un nou început, dar pentru mine cu siguranță e. Un oraș nou, colege noi, o limbă nouă, oameni noi. Îmi plac însă provocările și asta e una dintre ele", a declarat centrul "naționalei" Serbiei.


Handbalistele nu au avut timp prea mult de îmbrățișări și povestiri din vacanță. Au fost imediat loate în primire de preparatorul fizic Adrian Vasile. Testul "beep" a fost prima provocare pentru "tigroaice". "E perioada testelor, perioada în care vedem unde ne aflăm. Abia aștept să le cunosc pe fiecare dintre fete, să discut cu ele și să încerc să înțeleg ce gândește fiecare", a spus și antrenorul suedez Magnus Johansson. 

Premiantele Curea și Omoregie

Din cauza unor mici probleme de sănătate, nu unele foarte grave, Dragana Cvijici, Aneta Udriștoiu, Jelena Grubisici, Nathalie Hagman și Paula Ungureanu nu au intrat în teste, tot antrenamentul ele pedalând pe bicicletele medicinale de pe marginea terenului. 

La testul "beep" de "anduranță" (este un test fizic pe mai multe niveluri: se începe aproape mergând, apoi intensitatea exercițiului crește după fiecare piuit al aparatului), cel mai bine a ieșit Iulia Curea, extrema stânga rămânând să alerge de una singură! 


S-a trecut apoi la un test cronometrat, în viteză, printre jaloane. Cristina Neagu a alunecat și a căzut, pierzând secunde prețioase. Cea mai rapidă s-a dovedit a fi însă bulgăroaica Elizabeth Omoregie, noutatea de la Krim Ljubljana. Jucătoarea de culoare a scos cei mai buni timpi, având o agilitate recunoscută ți în teren.

Transpirate bine, fetele au trecut apoi la un exercițiu de mobilitate, primul antrenament întinzându-se pe ceva mai mult de o oră și jumătate.

"După vacanță e destul de greu să o iei de la capăt, să te adaptezi la efort. Dar asta ne e meseria. E un lot nou, fețe noi, un antrenor nou, cu concepții noi, o luăm de la capăt. Obiectivele rămân aceleași, ne dorim să câștigăm Champions League. Pe hârtie echipa arată bine, dar cel mai important e cum vom arăta pe teren. Cu siguranță va fi nevoie de timp să ne cunoaștem, să îmbunătățim relațiile de joc, dar sper ca rezultatele să fie cele așteptate", a declarat și căpitanul CSM-ului, Oana Manea.

CSM se va pregăti în București și va pleca, în luna august, cel mai probabil, la un cantonament în Croația, la Podgorica. 

Lotul CSM București prezent la reunire

Paula Ungureanu, Jelena Grubisici, Mădălina Ion (revenită de la Unirea Slobozia) - portari, Iulia Curea, Majda Mehmedovici, Bianca Marin, Aneta Udriștoiu, Nathalie Hagman, Jovanka Radicevici (Vardar Skopje), Oana Manea, Dragana Cvijici (Vardar), Cristina Neagu, Bianca Bazaliu, Sabina Jakobsen, Andrea Lekici (Vardar), Elisabeth Omoregie (Krim Ljubljana), Amanda Kurtovic, Barbara Lazovici (Vardar).

"E provocarea vieții!"

Magnus Johansson recunoaște că nu a mai antrenat niciodată o echipă de valoarea CSM-ului. Suedezul speră să-și realizeze obiectivele propuse.

Campion al Suediei, la feminin și masculin, Magnus Johansson nu este un nume cunoscut în handbalul mondiale. "Nu a fost ușor să alegem din mulțimea de CV-uri pe care le-am avut pe masă. Negocierea cu unii antrenori s-a oprit pentru că au cerut contracte foarte mari și nu ne permiteam să le plătim salariile.

Magnus Johansson va avea toată susținerea pentru că îmi doresc de acum încolo stabilitate pe băncile tehnice de la CSM", a declarat Gabriela Szabo. Johansson s-a sfătuit cu fostul antrenor al CSM-ului, Per Johansson, înainte de a semna cu campioana României. "El m-a sfătuit să profit de această oportunitate. Consider că în acest moment, CSM este în Top 3 echipe din Europa. Știu că obiectivul este câștigarea Ligii Campionilor, îmi doresc și eu asta, deși nu numai noi ne-am prpus acest țel", a declarat scandinavul.

Nu se teme că va fi schimbat repede, așa cum s-a întâmplat mai mereu la CSM în ultimii ani. "Știu ce s-a întâmplat până acum la echipă, câți antrenori s-au perindat pe bancă. Eu am venit aici să-mi fac treaba cât pot de bine și să mă bucur de fiecare zi petrecută pe banca unei mari echipe", a subliniat Magnus Johansson. 

"Nu cunosc foarte bine echipa, abia am sosit în București, dar vom avea timp. Avem un lot valoros, cu staruri de primă mărime. E provocarea vieții mele de antrenor" Magnus Johansson, antrenor CSM București

"Am venit la CSM să câștig Liga Campionilor. Nu va fi ușor, cred că Gyor și Rostov vor fi doi adversari foarte puternici. Dar vom munci pentru asta. Voi arăta pe teren dacă sunt o tigroaică adevărată sau nu" Andrea Lekici, centru CSM București

5 octombrie e data primului meci în Europa pentru CSM București, campioanele urmând să joace în Sala Polivalentă cu FTC Budapesta

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.