Liga 1

"Dumnezeu cere schimbare" » Cătălin Țepelin despre vara săracă în transferuri la FCSB

Articol de Cătălin Țepelin  —  marţi, 17 iulie 2018

Dumnezeu e în tot și-n toate. La FCSB, Gigi Becali îl bagă mereu la înaintare. Mai cu seamă la eșecuri, că e mai ușor să le pui în cârca Divinității.

Șeful roș-albaștrilor nu își asumă nimic. Tot ce e rău vine din Ceruri: „Eu fac tot ce ține de mine, dar dacă nu vrea Dumnezeu ...?”. Cel mai mare creștin este, în fapt, unul dintre cei mai mari detractori ai Providenței, transformând-o cu insistență în unica sursă de nereușite.

Creatorul n-a vrut ca titlul să fie roș-albastru, deși patronul a asigurat toate condițiile: bani, stabilitate, liniște, antrenori independenți, climat profesionist. Dar “Dumnezeu n-a ținut cu noi și ne-a dat o palmă”. Trei ani la rând, jap-jap-jap!

Ăl de Sus se bagă și peste jucători (peste antrenori se bagă doar patronul) – când tactica șlefuită în lojă e falimentară sau când favoriții șefului se dovedesc țepe, de vină e tot Dumnezeu, “așa a vrut El, ne-a dat un semn”.

Tatăl Ceresc face combinații și la transferuri. FCSB traversează vara cu cei mai puțini bani investiți din 2005 încoace (detalii în analiza colegilor mei – aici), dar pentru asta nu poate fi de vină decât Duhul Sfânt. “Dumnezeu n-a vrut ca Omrani / Nemec / Abang / Rusescu / orice-alt-atacant să semneze cu noi ...”. Să ne amintim câte afaceri din astea “ca și făcute“ i-a stricat El lui Gigi! Totul era rezolvat, când – pac!, se băga Dumnezeu și tulbura apele! O fi vrut comision, cine știe?

Culmea e că pe alții nu-i încurcă, doar cu FCSB are ce are. La Dinamo, criza e pe persoană fizică – Negoiță nu face eforturi să-și deghizeze zgârcenia după altar, e un zgârie-brânză la vedere. La Viitorul, succesul și eșecul joacă ping-pong în camera aceluiași om, Hagi nu are pe cine da vina. La CS U Craiova ar fi culmea să-i bată cineva obrazul Divinității după ce clubul s-a născut direct în Liga 2. Practic, toți ăștia sunt oameni fără de Dumnezeu, că nu-L implică nici la victorii, nici la eșecuri.

Scos de Becali în fața clasei și învinovățit la orice nereușită, Atotputernicul e la un pas de depresie. Dacă s-ar întrupa în fotbalist la fosta-si/sau-actuala-Steaua, acest Dumnezeu invocat de GB s-ar târî spre marginea terenului obosit, transpirat, julit în genunchi, cu tricoul rupt și ar cere schimbare. “Mister, scoate-mă repede, până nu începe lumea să mă huiduie, că prea ratez toate ocaziile puse pe tavă de Sfântul din lojă ...”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.