Altele

România sparge gheața la Campionatele Europene de polo » Ce trebuie să facă "tricolorii" pentru calificarea în "optimi"

FOTO: @Sandor Christian

Articol de Marian Ursescu  —  miercuri, 18 iulie 2018

România a învins cu 9-5 Slovacia, la polo masculin, și are șanse mari de a accede în ”optimi”. Următorul meci este împotriva Rusiei.

Învinsă în primul meci din grupe de Serbia, campioana europeană en-titre, 5-11, naționala de polo a României s-a redresat în meciul al doilea. Miercuri, la Barcelona, echipa pregătită de sârbul Dejan Stanojevici a trecut cu 9-5 de Slovacia, în al doilea meci din grupa D.

Încă din start românii și-au impus superioritatea, conducând cu 4-1 după primul "sfert" și cu 6-1 la pauză. Scorul s-a mărit chiar la 8-2. În ultimele 8 minute, Stanojevici a trimis în bazin și jucătorii care au evoluat mai puțin, iar slovacii au câștigat "sfertul" cu 3-1.

  • Pentru "tricolori" au marcat Mihnea Gheorghe 3 goluri, Tudor Fulea 2, Vlad Georgescu 2, Cosmin Radu 1 și Nicolae Oanță 1.

Ultimul meci al României, în grupe, va fi contra Rusiei, vineri, de la ora 18:00. Rusia a trecut și ea de Slovacia, 12-6. Prima clasată în grupă se califică direct în sferturile de finală, în timp ce locurile 2 și 3 merg în "optimi" pentru meciurile eliminatorii.

România a terminat pe locul 10 acum doi ani, la Europene, anul acesta fiind a 10-a ediție consecutivă la care se califică

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.