Liga 1

INTERVIU EXCLUSIV Sorin Cârțu îl desființează pe Gigi Becali: "Ideile vin de la unul care nu înțelege nimic!"

Sorin Cârțu

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  luni, 23 iulie 2018

Fost atacant, actual antrenor, Sorin Cârțu îi atacă dur pe Gigi Becali și îi distruge pe steliști după meciul de la Giurgiu, în care "4-3-3 a fost o mare comedie"

- Domnule Cârțu, ați văzut meciul Astra-FCSB?
- Din păcate, l-am văzut. N-am mai văzut așa ceva de mult... Nu-mi venea să cred ce văd!

- Ați înțeles ceva din 4-3-3 aliniat de Dică?
- E comedie mare, domnule! Ei habar n-au pe ce lume sunt cu 4-3-3. Ei n-au atacant de 4-3-3 niciodată! Poate nu mai știu eu fotbal și sunt depășit de situație. Dacă echipa asta poate juca 4-3-3 înseamnă că nu mai pricep nimic din fotbalul ăsta. Terminați-vă cu Florin Tănase atacant și cu improvizații din astea! Ce căuta Tănase central, ce caută Coman prin stânga?!! Doamne...

- Florinel Coman...
- Mbappe! Ce glumă... Ăștia nu o să-și scoată nici măcar banii pe care i-au băgat în el. Dacă ăsta ajunge vreodată fotbalist e mare minune. Să fim serioși, n-are nicio treabă. Ei credeau că, gata!, sistemul ăsta îl facem peste noapte și de mâine jucăm 4-3-3.

58 de zilea rezistat Sorin Cârțu ca antrenor principal la FCSB: a fost instalat pe 8 martie 2011 și a demisionat pe 5 mai

- Dacă așa a cerut patronul...
- Păi, d-asta! Asta e marea problemă la echipa asta, că ideile vin de la unul care nu înțelege nimic și care greșește tot timpul. El are plăcerea de a băga bani în fotbal, de a fi implicat în fenomen, dar n-are nicio treabă! Nu are nicio treabă! El doar tâmpește echipa asta. Din cauza lui s-a ajuns aici, cu sistemul ăsta.

- Dar credeți că au vreo șansă să-l pună pe picioare?
- Ce să pună, domnule?! Mi-a fost milă de ce-am văzut. Mă uitam la televizor și nu-mi venea să cred. Am zis la un moment dat: "Lasă, domne, că e primul meci!"... Ce vorbești... E cel mai prost joc al unei echipe în prima etapă după foarte mulți ani. Catastrofă!

- Mijlocul Nedelcu - Popescu - Teixeira....
- Stați un pic! Mijlocașul dreapta trebuie să facă legea în sistemul ăsta, să se cupleze cu atacanții, să fie prinși într-un box to box. Mijlocul trebuie să aibă condiție fizică, să facă fazele duble. N-am nimic cu Teixeira, care-și merită toți banii pe care i-a câștigat în România, dar n-ai cum să-l ai coordonator de joc la 38 de ani. Niciodată în lumea asta, la nicio echipă din lume, nu au făcut ceva în sistemul ăsta cu un coordonator bătrân! E o regulă de bază: acolo îți trebuie rezistență, putere, forță!

- Dezamăgirea e mare, să înțeleg?
- Da... Nu-mi venea să cred, iar concluzia e una singură: n-au niciodată jucători să joace în 4-3-3! În plus, Florin Tănase n-are nicio treabă cu atacantul. Pierde baloane, e vraiște acolo, nici n-are ce combinații să facă, dacă pierde atâtea mingi. 

  • Ca jucător, Cârțu a câștigat de trei ori titlul în Liga 1 și de patru ori Cupa României, toate cu Universitatea Craiova 
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.