Liga 1

După un deceniu, steliștii s-au făcut de râs în prima etapă a sezonului și au pierdut la Giurgiu » A 14-a rușine din istorie!

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  luni, 23 iulie 2018

FCSB pornea ca marea favorită la câștigarea titlului în noul sezon al Ligii 1, nu mai vorbim de meciul de sâmbătă seară, de la Giurgiu. Casele de pariuri nu-i dădeau nicio șansă trupei lui Măldărășanu, cotă 4,15, față de 1,95 cât aveau steliștii.

Chiar dacă a avut o posesie de 70%, FCSB a plecat învinsă la București după primul meci al campionatului. Ultima dată s-a întâmplat asta acum 10 ani, în sezonul 2008-2009, când, cu Marius Lăcătuș pe bancă, roș-albaștrii pierdeau, 1-0, la Vaslui, echipă care nu mai există, după un gol reușit de Ljubinkovici.

"Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat și cum poate fi o diferență atât de mare de la meciurile amicale la un joc oficial. În pregătiri am arătat bine și am întâlnit adversari puternici. Din păcate, acum am făcut un joc modest, chiar dacă am început jocul bine și ne-am creat în primele minute două ocazii clare de a marca. Apoi totul s-a întors împotriva noastră! Eu sper să fi fost doar un accident în seara asta" a fost concluzia lui Dică după meci.

Eșecul din prima rundă a sezonului e cel de-al 14-lea din istorie! Primul eșec la debut a venit chiar în al doilea sezon roș-albastru, 1948-1949, atunci când steliștii pierdeau la Cluj, 5-2.

Cele mai umilitoare înfrângeri în prima rundă au avut loc în faţa Petrolului. Mai întâi în sezonul 1961-1962, când prahovenii au câştigat cu 2-6! A doua ruşine a fost în urmă cu 20 de ani pe terenul Petrolului, tot în prima etapă, 1-5!

"Bătaie la fundul gol! Din petrol și din țiței se vor naște pui de lei!", titra Gazeta Sporturilor a doua zi, în cronica partidei.

"Vreau să spun că în decursul îndelungatei mele cariere, rar mi-a fost atât de jenă după un meci! Aveam senzația, în prima repriză, că Astra e Manchester City. Jucătorii să urmărească meciul ăsta, să-și vadă evoluțiile și să înțeleagă că așa nu se poate juca fotbal la FCSB! Ne-am făcut de râs!"
Mihai Stoica, director sportiv FCSB

 

STATISTICĂ » Au ratat victoria 1.200

La startul noului sezon de L1, steliștii aveau 1.199 de victorii din cele 2.154 de meciuri disputate în prima ligă. Dacă ar fi câștigat cu Astra, steliștii ar fi devenit prima echipă din România care ajunge la cota 1.200, atingând un procent de 56% victorii! Jucătorii FCSB-ului n-au bifat această bornă statistică importantă, dar o pot face în Derby de România, de duminică seară. z

DECIZIE » "Mbappe", noul Alibec!

Tricoul de care toată lumea fuge nu reprezintă un pericol și pentru Florinel Coman. Criticat de toată lumea pentru evoluțiile sale în tricoul vicecampioanei, inclusiv de patron, care nu mai are nicio speranță că-l poate vinde pe 20 de milioane de euro, Coman își încearcă și el norocul cu numărul făcut celebru în trecut de idolul tribunelor, Marius Lăcătuș. Ultimii trei jucători care au purtat numărul 7 au avut un ghinion teribil. Florin Tănase și-a rupt genunchiul și a stat 6 luni pe bară, Man nu prindea lotul cu Reghecampf, iar Alibec a marcat un singur gol în ultimul sezon. Coman a fost foarte slab sâmbătă seară, la Giurgiu, iar după 45 de minute a fost scos de pe teren, locul acestuia fiind luat de Moruțan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.