Campionate

Așa s-a realizat transferul lui Gică Popescu la Barcelona » Omul președintelui catalanilor a spus tot: "Asta a contat cel mai mult"

Urmărit de Guardiola, Gică Popescu (căpitanul Barcei) cîştigă încă un duel în finala Cupei Cupelor din 1997, 1-0 cu PSG // Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 23 iulie 2018

Josep Minguella, fost agent de jucători și apropiat al fostului președinte al Barcelonei, Jose Lluis Nunez, publică azi în ziarul catalan Sport un articol despre Gică Popescu.

Minguella a povestit cum s-a realizat transferul lui Gică Popescu, în 1995, de la Tottenham, pentru 4 milioane de dolari.

"Popescu a fost transferat în sezonul 1995-1996, ultimul cu Johan Cruyff. A fost complicat să negociem cu patronul lui Tottenham (n.r. Alan Sugar). Era un tip foarte dur, care nu dorea să vândă jucători. Echipa era jucăria lui, o jucărie care îi plăcea foarte mult și de care se îndrăgostise. Totuși, în această tranzacție a contat mult dorința jucătorului.

Popescu a vorbit cu președintele și a deschis ușa pentru negocieri. I-a spus că nu poate rata o asemenea oportunitate, i-a zis că ar însemna mult să joace pe Camp Nou și că nu putea refuza un om precum Cruyff. L-am adus pe Popescu și a fost destul de ieftin. Nu a trecut de 500.000.000 de pesetas (n.r. aproximativ 4 milioane de dolari în 1995)

Popescu a fost un jucător cu multă personalitate. Un jucător iubit și respectat de fani. La puțin timp după ce a venit a primit banderola de căpitan. Un astfel de jucător nu se mai găsește în zilele noastre, cult, educat, polivalent. Era cunoscut ca «Baciul» pentru capacitatea de conduce ", dezvăluie Minguella în ziarul Sport.

Gică Popescu a jucat la Barcelona între 1995 și 1997, când a ajuns la Galatasaray. 
Are 68 de meciuri și 9 goluri pentru catalani, alături de care a cucerit Cupa Regelui, Supercupa Spaniei și Cupa Cupelor. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.