Europa League

FCSB nu mai sperie pe nimeni în Europa » Reacție categorică după tragerea la sorți: "Mai ușor nu se putea. Steaua a fost cândva un nume glorios, dar acum nu e de netrecut"

FOTO: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 23 iulie 2018

FCSB și-a aflat azi unul dintre posibilii adversari din turul III al preliminariilor Europa League. În cazul în care o înving pe Rudar Velenje, roș-albaștrii vor da peste învingătoarea "dublei" Hajduk Split - Slavia Sofia, duel unde croații pleacă favoriți. 

Presa din Croația a primit cu entuziasm vestea că ar putea da peste FCSB în următorul tur și nu se sperie deloc de cea mai titrată echipă a României. 

"Ce noroc pentru Hajduk Split! Aceasta este cea mai uşoară tragere la sorţi. Mai uşor nu se putea pentru Hajduk! Steaua a fost cândva un nume glorios, dar acum nu este de netrecut. După mult timp, Hajduk are noroc la tragerea la sorti", a notat publicația Slobodna Dalmacija.

Din componența lui Hajduk face parte și fostul căpitan dinamovist Steliano Filip (24 de ani), care ar putea evolua împotriva rivalei tradiționale a lui Dinamo. 

Hajduk Split s-a înfruntat de 3 ori cu echipe românești în Europa în ultimii 8 ani.

În sezonul 2010-2011, croații au le-au eliminat succesiv pe Dinamo (4-3 la general) și Unirea Urziceni (5-2 la general) din preliminariile Europa League, în timp ce în sezonul 2016-2017 Hajduk a eliminat-o pe Poli Iași în turul II din Europa League (4-3 la general)

HAJDUK Split (CROAȚIA)

- 25.45 milioane de euro cota pe transfermarkt;
Mijo Caktas, mijlocaș  - 2,6 milioane de euro (cel mai valoros jucător); 
- antrenor: Zoran Kopici (40 de ani);
- locul 3 în ultimul sezon, 66 de puncte;
- vara aceasta și-a pierdut portarul, Karlo Letica, vândut pe 3 milioane la Brugge;
- o singură achiziție pe bani, Adam Gyurcso de la Pogon;
- din lotul croaților face parte și Steliano Filip.

Vezi și: Tragerea la sorți pentru Liga Campionilor și Europa League » CFR Cluj, FCSB, U Craiova și Viitorul și-au aflat posibilele adversare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.