Campionate

Unul dintre cei mai importanți antrenori nigerieni a acceptat 1.000 de dolari mită pentru a lua doi jucători la națională » Explicația lui e caraghioasă! 

Salisu Yusuf, în dreapta, lângă Gernot Rohr // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 24 iulie 2018

Salisu Yusuf a fost filmat de jurnaliști care s-au prezentat drept impresari. Antrenorul a susținut că nu erau 1.000, ci 750 de dolari, și a considerat că sunt un cadou: ”Nu eu le-am cerut banii. Și nu le-am promis nimic”.

Un cunoscut jurnalist ghanez, Anas Aremeyaw, care face investigații deghizat, s-a prezentat drept impresar și i-a cerut lui Salisu Yusuf în septembrie 2017 să ia doi jucători la naționala B a Nigeriei la Campionatul Africii din 2018 (CHAN, nu Cupa Africii; e un turneu la care participă selecționatele secunde). 

Mai mult: i-a dat acestuia echivalentul a 1.000 de dolari. Mită! Și l-a filmat când a luat banii! Iar înregistrarea a fost dezvăluită la BBC Africa Eye. 

Salisu, 56 de ani, unul dintre cei mai importanți antrenori nigerieni, secundul lui Gernot Rohr la ultimul Mondial, a convocat acei fotbaliști pentru competiția organizată în Maroc. E caraghios când încearcă să explice de ce a acceptat banii. "Eu nu le-am cerut ziariștilor nimic. Și mi-au oferit 750 de dolari, nu 1.000. Am considerat acea sumă un cadou, nu mită, pentru a folosi jucătorii", a declarat Yusuf.

Tot atunci, "agentul" i-a promis: "Dacă băieții obțin contractele, veți primi 15 la sută din fiecare". Tehnicianul a replicat: "Vor fi sigur la CHAN". Yusuf a adăugat: "Totuși, în fotbal, forma ar trebui să fie cea mai importantă".  Salisu este și selecționerul Nigeriei U23 pentru Olimpiada din 2020. Nu va mai ajunge la Tokyo. Va fi dat afară.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.