Conform primarului Sectorului 1 Dan Tudorache, Rapidul ar avea un nou acționar majoritar în Liga a 3-a. Ar fi vorba de Victor Angelescu, un milionar în euro, care a mai patronat echipa de fotbal Sportul Snagov și a fost aproape de AS SR Brașov, și care ar deține acum 40% din acțiunile giuleștenilor.
Și de aici încep problemele
Omul de afaceri în vârstă de 34 de ani susține însă contrariul. "Să știți că încă nu am devenit acționar la Rapid, așa cum a scris presa. Mai sunt amănunte de pus la punct, mai sunt verificări de făcut. Urmează, ca la orice intrare într-o firmă, verificarea firmei unde preiei acțiunile, ce contracte de sponsorizare sunt, dacă există datorii... Mai multe detalii voi putea spune luni sau marți. Eu nu cred că vor fi probleme. Dar, dacă vor fi probleme, tranzacția pică. Eu nu intru undeva unde există probleme", a declarat azi Victor Angelescu pentru realitatea.net.
Dar cine este Victor Angelescu?
A renunțat rapid la Snagov și a fost aproape de Brașov
Victor Angelescu e director pe Europa al companiei cehe APS Holding. Omul de afaceri a jucat fotbal la juniorii Sportului Studențesc. APS Holding își desfășoară activitatea în 12 țări, iar Angelescu gestionează întregul lanț al companiei.
Angelescu a mai patronat o echipă în acest an și a fost aproape de preluarea lui AS SR Brașov.
Pe Sportul Snagov, echipă din Liga a 2-a, a preluat-o în ianuarie, iar în luna mai a renunțat. Ulterior a devenit interesat de AS SR Brașov, care la momentul respectiv era liderul Ligii a 4-a județene și între timp a promovat în cel de-al treilea eșalon. A renunțat la idee rapid. Fără să dea vreo explicație.
Decizia de a investi la Rapid e ciudată, având în vedere că într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în luna februarie a acestui an, Angelescu spunea că nu-și dorește să investească vreodată la o echipă de tradiție precum Rapid.
"Nu cred că locul meu era la un club de tradiție, pentru că acolo ar fi nevoie de investiții masive și nu aș fi putut ajuta așa mult. În plus, îmi plac proiectele luate de la zero, nu cele deja începute. De fapt, există două tipuri de management. Să pornești de la copii și juniori, să construiești, să te autofinanțezi, să vinzi ca să susții clubul. Asta reușește Hagi la Viitorul. Și e singurul care a făcut ceva în fotbalul nostru în ultimii zece ani", explica Angelescu.
300.000 €a fost bugetul Rapidului în Liga a 4-a
{{text}}