Liga 1

VIDEO 3 momente tensionate din perioada comunistă a derbyului Steaua–Dinamo: "Dacă am vrut să-l rup? Sincer? Da!" » Gesturi obscene și bătăi în culise!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 28 iulie 2018

FCSB - Dinamo, cea mai grea confruntare din istoria fotbalului românesc, își consumă un nou episod, duminică, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV.

Steaua-Dinamo a fost o încleștare construită în perioada comunistă, atunci când echipele reprezentau departamentele ale aparatului totalitar, concurând pentru întâietate. Au fost vremuri grele, atât în afara terenului, cât și pe teren.

3 momente tensionate din istoria de dinainte de '89 a Derby de România!

1. În 1989, în martie, Ioan Andone făcea ceva nemaivăzut în sportul românesc! Dinamo pierdea cu Steaua, 1-2, pe Ghencea, iar antrenorul dinamovist arăta gesturi obscene spre Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului comunist și omul care proteja Steaua! Imaginile au fost suprinse pe camerele TV!

2. În 1987, într-o Dinamo-Steaua fără goluri și destul de anost, evenimentul remarcabil s-a petrecut undeva în tușă, la 30 de metri de poarta dinamovistă. Portarul alb-roșilor, Țețe Moraru, a ieșit să-l întâmpine pe Marius Lăcătuș, scăpat singur, pe aripa dreaptă a atacului stelist. Portarul a intrat cu ambele picioare înainte, provocând unul dintre cele mai odioase faulturi din istoria fotbalului românesc!

Povestește “centralul” acelui meci, Ion Crăciunescu: “Nici vorbă să atace mingea! Dacă îl prindea mai rău, nu doar că Marius nu mai putea să joace fotbal, dar nici nu mai mergea vreodată! L-am eliminat pe Țețe în secunda doi”.

Culmea e că Lăcătuș a putut să joace în continuare, deși faultul a fost de o violență extremă!

"Dacă am vrut să-l rup? Sincer? Da, am vrut să-l rup! Însă doar în prima fază. Dacă vă uitați pe DVD, în ultima clipă m-am întors și am încercat să-l protejez" - Țețe Moraru, portar Dinamo

3. Dar cum se petreceau lucrurile în culise, pe atunci? Rivalul istoric al Stelei, Mircea Lucescu, a povestit cum erau protejați roș-albaștrii în epoca Ceaușescu, iar declarațiile sunt incredibile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.