Formula 1

MARELE PREMIU AL UNGARIEI // Lewis Hamilton, pole-position la Hungaroring » "Dublă" Mercedes + britanicul a fost imperial într-o sesiune de calificări dominată de ploaie! Vettel, doar pe 4

+3 Foto
FOTO: REUTERS

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 28 iulie 2018

Lewis Hamilton, pilotul celor de la Mercedes, va pleca din pole-position în Marele Premiu al Ungariei, după ce s-a impus într-o sesiune nebună de calificări, desfășurată pe ploaie. 

Britanicul va fi urmat pe grilă de coechipierul Valtteri Bottas, în timp ce Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel vor pleca din linia a doua. 

Cum arată Top 10


*Captură

Q1

Prima parte a calificărilor s-a desfășurat sub amenințarea ploii. A plouat mărunt pe Hungaroring, iar precipitațiile au fost la un pas să-i determine pe piloți să intre la boxe pentru schimb. În cele din urmă, ploaia s-a oprit, iar Q1 nu a produs nicio victimă importantă.

Force India a rămas fără niciun pilot pentru Q2, dar problemele grupării patronate de Vijay Mallya nu mai sunt o noutate. De altfel, Sergio Perez, pilotul numărul 1 al echipei, a fost cel care a cauzat intrarea în administrare judiciară a Force India, după o plângere depusă pentru primirea unor restanțe salariale.

q2

Vremea nu a mai ținut cu piloții în cea de-a doua secvență de calificări. Ploaia s-a intensificat, iar piloții au intrat la boxe pentru a trece la pneuri intermediare și, ulterior, pneuri de ploaie. 

Sebastian Vettel a început sesiunea cu intermediare, a făcut un prim tur cronometrat bun și a rămas în fruntea ierarhiei până la sfârșitul Q2.

Nu la fel de multă inspirație a avut Daniel Ricciardo, pilotul celor de la Red Bull,  care a început cu ultrasofturi și nu a reușit să se claseze în cele din urmă în primii 10. Australianul a ratat Q3, o adevărată lovitură pentru Red Bull, care obținuse rezultate satisfăcătoare cu ambii piloți în antrenamentele de vineri. 

Q3

Kimi Raikkonen a fost în frunte aproape pe toată durata ultimei sesiuni de calificări, dar a fost devansat dramatic, pe rând, de ambii piloți ai celor de la Mercedes. Hamilton obține un pole-position nesperat și face un pas mare spre titlu, în cazul în care confirmă pole-ul printr-o victorie.  Coechipierul lui Kimi, Sebastian Vettel, a încheiat calificările pe 4 și trebuie să facă o cursă perfectă pentru a rămâne aproape de Hamilton în clasamentul general. 

A plouat puternic pe toată durata Q3, aspect care i-a avantajat pe piloții Mercedes, mai lenți decât cei de la Ferrari și Red Bull în cele trei sesiuni de antrenamente libere de vineri și sâmbătă. 

  • Marele Premiu al Ungariei va avea loc duminică, de la ora 16:00, în direct la TV Digi Sport 1. 

CLASAMENT GENERAL

CLASAMENT CONSTRUCTORI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.