Liga 1

A atras toate privirile la debutul în Liga 1: "A venit precum eclipsa de lună! Îl vând categoric cu 4-5 milioane de euro"

FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 29 iulie 2018

A fost coechipier cu Ibrahimovici și cu Cavani la PSG, acum a entuziasmat la prima sa apariție în Liga 1. Hervin Ongenda a oferit trei pase senzaționale cu Hermannstadt (2-0), lăsându-și coechipierii în poziții ideale, doar că niciuna dintre șanse n-a fost fructificată.

Aripa stângă de 23 de ani se anunță un jucător de viitor în campionatul intern. 

Patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, deja i-a făcut cotă. A dezvăluit că vrea nici mai mult, nici mai puțin de 4 milioane de euro pentru "perla" pe care, practic, i-a propus-o lui Gigi Becali.

Finanțatorul a spus despre jucătorul cu 11 meciuri în Ligue 1: "Îl vând categoric cu 4-5 milioane de euro, dar nu în România. Domnul Becali nu are răbdarea asta. Dacă avea răbdare, putea să-l ia Steaua şi să îl vândă cu mult mai mulţi bani. Eu sper să vorbesc cu Becali despre acest jucător. El în România a fost ofertat din iarnă, însă nimeni nu mi-a spus ce mi-a zis Croitoru: «A jucat la PSG, nu poate să uite fotbalul!».

Toată lumea ştie că e dezordonat, că are probleme de comportament, la mine în prima zi a întârziat la antrenament. Dar la muncă e formidabil, nu face nimic decât la maximă atenţie şi efort. Nu e genul de om care bea. La momentul ăsta e OK, nu-mi dau seama cât ţine. A venit la Botoşani precum eclipsa de lună, de la PSG la Botoşani. Pasul 1 pentru el e PSG, al doilea Botoşani, restul sunt meteoriţi".

Și Costel Enache a fost impresionat de Hervin Ongenda: "E un jucător modest, implicat, care participă la antrenamente la fel cum o fac ceilalţi colegi, care nu are fiţe şi are o disponibilitate foarte mare la efort. A intrat pentru că el poate ajuta deja echipa. Nu l-am introdus ca să impresioneze pe cineva anume.

E un jucător cu o calitate deosebită, şi chiar dacă este în urmă cu pregătirea fizică, pentru 20-30 minute cât a jucat vineri a compensat prin viziune şi calitate tehnică. Ongenda este un fotbalist care crează emulaţie şi sunt convins că ne va ajuta mult".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.