FCSB și Dinamo au încheiat la egalitate, 3-3, într-unul dintre cele mai spectaculoase derby-uri ale ultimlor ani. Roș-albaștrii au condus de trei ori, dar Dinamo a revenit de fiecare dată.
Iată 3 concluzii după derby-ul de pe Arena Națională:
1. Pe cine minte FCSB?
FCSB a înscris de 3 ori, dar rămâne cu un singur punct după două etape și multe incertitudini.
Victoria cu Rudar Velenje, 2-0, îi poate convinge doar pe cei naivi că echipa lui Dică e mai solidă decât anul trecut. Defensiva a cedat din nou la o fază fixă, la fel ca în meciul cu Astra, 0-1. În plus, Planici și Bălașa au arătat încă o dată mari ezitări, așa cum s-a mai întâmplat și în sezonul trecut.
Roș-albaștrii au înscris de trei ori, dar toate golurile au venit după erorile apărării lui Dinamo. În rest, ofensiva stelistă a fost letargică, deseori incapabilă să creeze pericol real la poarta lui Penedo. Adevăratul test al echipei lui Dică va fi în meciurile cu încărcătură din Europa League, unde defensivele nu vor ceda copilărește, așa cum s-a întâmplat cu cea a lui Dinamo.
De neimaginat acum mai mulți ani în meciurile cu rivala, Dinamo a avut și momente în care a controlat mijlocul terenului. Mahlangu a sprintat nestingherit spre finalul meciului printr-un mijloc inexistent al FCSB-ului, semn că absența lui Pintilii destabilizează în continuare întreaga echipă.
2. Unde poate ajunge Dinamo fără "gropari"?
Dinamo a etalat un fotbal bun după letargia primelor 40 de minute și a arătat că are una dintre cele mai puternice ofesnive din campionat. Mijlocul funcționează foarte bine și produce destule ocazii pentru atacanți.
Totuși, Bratu rămâne cu minusul că nu a reușit să rezolve nici în această vară marea problemă a "câinilor", defensiva. La toate cele trei goluri primite, Dinamo a fost "îngropată" de fundași: Popovici a arătat că nu e cu nimic mai presus decât Vlad Olteanu, cel pe care l-a înlocuit în această vară. Penedo a clacat când nimeni nu se aștepta, la golul secund, iar întreaga linie defensivă a fost paralizată la cel de-al doilea gol al lui Coman.
Apărarea "câinilor", repetentă până în minutul 89, a primit totuși notă de trecere după ce Mihai Popescu a egalat superb. Tot el contribuise anterior la reușita lui Nistor, dar a fost destul de ezitant pe toată durata meciului, steliștii construind numeroase ocazii în zona axului central, unde și Katsikas a dezamăgit. "Lateralii" Laurențiu Corbu și Sergiu Popovici au fost depășiți în nenumărate rânduri și nu au ajutat aproape deloc ofensiva.
După meci, Bratu a militat pe ideea că poate construi o echipă puternică după acest derby, dar problemele din apărare par un impediment MAJOR în calea dorinței acestuia.
3. Derby-ul există!
Dincolo de toate erorile celor două echipe, derby-ul a fost unul extrem de spectaculos și a produs cele mai multe goluri din ultimii 11 ani.
A fost atmosferă de derby în București, galeriile s-au întrecut în scenografii la începutul meciului, iar tensiunile din teren au completat peisajul unui derby ce a adus aminte de cele de la începutul anilor 2000.
Un Dinamo fără prea multe nume importante în echipă a rezistat vedetelor lui Dică, semn că acest campionat va fi unul extrem de echilibrat, iar nume neașteptate se pot infiltra în lupta la titlu. Bratu a insistat după meci că poate construi o echipă puternică la Dinamo, așa că derby-ul poate fi un adevărat punct de cotitură pentru fotbalul românesc, golit de sensuri și repere în ultimele sezoane.
PROGRAMUL ETAPEI A DOUA:
Botoșani - Hermannstadt 2-0 Vezi cronica AICI!
Dunărea Călărași - CFR Cluj 0-0 Vezi cronica AICI!
Poli Iași - Astra Giurgiu 1-1 Vezi cronica AICI!
Sepsi - U Craiova 1-0 Vezi cronica AICI!
FCSB - Dinamo 3-3 Vezi cronica AICI!
Luni 18:00 Voluntari - Gaz Metan
Luni 21:00 Chiajna - Viitorul
{{text}}