Stiri nebune

Incredibil! Un avion, la un pas de prăbuşire după ce piloţii s-au certat pentru mâncare

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 31 iulie 2018

Piloţii trebuie să fie unii dintre cei mai echilibraţi oameni de pe pământ, mai ales că în mâinile lor stă siguranţa a zeci de oameni, la fiecare zbor. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în timpul unui zbor al companiei aeriene Iraqi Airways, pentru că pilotul şi copilotul s-au luat la ceartă şi chiar la bătaie dintr-un motiv foarte pueril.

Avionul care mergea de la Mashhad (Iran) la Bagdad (Irak), avea la bord 157 de oameni şi membri ai echipajului, însă cei de la manşă nu au ţinut cont de acest lucru şi s-au luat la ceartă din cauza mâncării. Autorităţile au confirmat evenimentul nefericit, însă din fericire, oamenii au ajuns în siguranţă la destinaţie.

"Ministerul Transporturilor a deschis o anchetă în cazul celor doi piloţi care au avut o dispută în timpul zborului", a anunţat Iraqi Airways într-un comunicat, fără a preciza când a avut loc incidentul.

Într-o scrisoare adresată conducerii, copilotul a afirmat că, atunci când avionul era în zbor, "tonul a urcat în discuţia cu pilotul, pentru că el refuza ca o stewardesă să-mi aducă masa sub pretextul că nu i-am cerut autorizaţia". Copilotul a mai scris că după ce pilotul a luat masa, acesta "a folosit un vocabular inadecvat" şi apoi l-a "lovit şi insultat, ceea ce a provocat venirea unui membru al securităţii".

Compania Iraqi Airways a anunţat că i-a suspendat pe cei doi şi a dat asigurări că aceştia "nu vor putea scăpa sancţiunilor celor mai dure precum interdicţia de a zbura pe viaţă".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.