Liga Campionilor

MALMO - CFR CLUJ 1-1 // CFR a jucat doar o repriză! Campioana României părăsește Champions League după 1-1 în returul cu Malmo

FOTO: Twitter

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 01 august 2018

CFR Cluj, campioana României, a părăsit preliminariile UEFA Champions League după 1-1 cu Malmo. În tur, suedezii au câștigat cu 1-0.

  • CFR Cluj va juca în preliminariile Europa League (Detalii aici)

Malmo - CFR Cluj 1-1
Au marcat: Djokovic 37' / Traustason 55'
Eliminat: Culio 77'

Golul a la Ibrahimovic al lui Djokovic a fost urmat aseară de unul al calificării suedezilor, Traustason trimițând o torpilă ce-a trimis CFR-ul direct în Europa League

Speranțe, emoții, goluri a la Ibrahimovici în orașul natal al starului. Și-o eliminare prematură pentru campioana României din Champions League. N-a mai fost meciul ardelenesc de săptămâna trecută. Într-o atmosferă caldă, la propriu și la figurat, cu suedezii cântând din toată inima, a fost fotbal. S-au scos săbiile din start, au sărit tibiile, semn că e meci de calificare în turul 3 preliminar al Champions League la și mai mulți euro. Strandberg (2) n-a ajuns la o minge ce-ar fi înmormântat speranțele clujenilor.

Imediat a replicat Țucudean, cu două oportunități, șut reușit, dar scos de Dahlin în corner, și o tentativă modestă de a scoate un penalty, după angajarea lui Camora. Față de "epoca edwardiană", campionii României au fost mai țâfnoși, mai agresivi, cu mai multe încercări ofensive, și datorită faptului că le-a ajuns cuțitul la os. 

Zlatan-Djoko

După niciun șut pe spațiul porții adverse în Gruia, locomotiva CFR-ului a prins viteză. Djokovic (36) a fost din nou mângâiat de Providență și le-a pus mâna în cap colegilor de bucurie: o foarfecă de Champions League, după o lovitură executată de Camora și centrarea lui Mureșan, Andrei Mureșan, care ieri a împlinit 33 de ani.

Bucuria și liniștea au alungat panica, dar au mai fost estompate de accidentarea lui Deac, Ciprian ieșind prematur din scenă. Bine că Mailat, înlocuitorul, a fost și mai rapid, și mai perpendicular pe poartă. S-a întors norocul pe toate părțile!

Când Arlauskis nici cu zece mâini n-ar fi putut para șutul lui Rosenberg (45+2), transversala a ținut cu noi. Repriza spectaculoasă s-a încheiat cu o reluare cu ciocul a lui Țucudean (45+4) ce-ar fi putut reprezenta calificarea. 

Adio, Champions!

Omrani a fost mai lent ca "personalul", păcat, iar când n-a fost așa, a fugit de minge. Și câteva momente de somnolență în defensiva clujeană. Ce anunțau golul egalizator, Traustason (55) trecând de Hoban atât de lejer și trimițând mingea cu putere la vinclu. N-o scotea nici Spiderman. Cum e viața: islandezul l-a marcat lejer pe Djokovic la acea "foarfecă" fabulosă, după care s-a răzbunat crud. Era 1-1, după 0-1 în tur, astfel că matematica fotbalului spunea că un gol al ardelenilor ar fi produs calificarea. D

ar de unde energie? CFR-ul părea că a terminat carburantul. Mailat ce mai încerca niște șarje. Suedezii cântau de se auzea până-n Gruia pe fondul jocului lui Malmo, unul asemănător naționalei Blagult la Mondiale. Culio, prea nervos vara asta, a luat stupid două "galbene". I-a lăsat pe clujeni în inferioritate și i-a îmbarcat spre preliminariile Europa League. CFR a terminat cu doi oameni în minus, s-a accidentat și De Luca, dar aseară au fost mai multe minusuri decât plusuri în echipa campioană.

Echipele de start

Malmo: Dahlin - Larsson, Nielsen, Bengtsson, Safari - Traustason, Bachirou, Christiansen, Rieks - Strandberg, Rosenberg
Rezerve: Andersson, Adrian, Antonsson, Brorsson, Gall, Lewicki, Vinheim
Antrenor: Uwe Rosler

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureșan, Camora - Culio, Hoban (De Luca 65'), Djokovici (Bordeianu 58') - Deac (Mailat 41'), Țucudean, Omrani
Rezerve: Vâtcă, Peteleu, Males, Lang, Bordeianu
Antrenor: Antonio Conceicao

Arbitru: Andrew Dallas (Scoția) / A1: Graeme Stewart / A2: Douglas Ross
Stadion: Malmo New Stadium (21.000 de locuri)

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.