Liga Campionilor

MALMO - CFR CLUJ // Clipa adevărului pentru CFR! 5 lucruri de știut despre o încleștare vitală pentru sezonul campioanei

FOTO: Raed Krishan

Articol de Liviu Manolache, Remus Dinu  —  miercuri, 01 august 2018

CFR Cluj joacă în această seară returul cu Malmo, din turul II al preliminariilor Ligii Campionilor. Clujenii au pierdut cu 0-1 în tur și au nevoie să înscrie cel puțin două goluri pentru a se califica după 90 de minute. 

Reușește Antonio Conceicao să refacă încrederea campioanei? 5 aspecte ale unui meci crucial.

1. CFR mai poate bifa o premieră

CFR Cluj a fost, în precedentele apariții europene, echipa care a bifat două premiere prestigioase: prima echipă românească ce obține o victorie în Italia, 2-1 pe Olimpico, cu AS Roma, în 2008, și, totodată, prima echipă din România care strânge 10 puncte în grupele Ligii, în 2012.

Azi, CFR poate deveni prima echipă din România care se întoarce cu o calificare de pe pământ suedez. Doar Dinamo București a câștigat în deplasare în Suedia, 1-0 cu Elfsborg în 2007, dar victoria nu le-a fost de ajuns "câinilor" după înfrângerea din turul de pe vechiul "Lia Manoliu", 1-2.

2. Calificare sau colaps?

Fostul mare internațional Gabi Balint atenționa zilele trecute că are informații potrivit cărora finanțatorul Neluțu Varga se va retrage de la ardeleni dacă echipa nu reușește să acceadă în grupele Ligii. Vestea ar putea genera un adevărat colaps financiar pentru campioana en-titre, încă un motiv pentru a face un meci mare diseară în Suedia.

3. În căutarea coeficientului pierdut

CFR luptă diseară nu doar pentru propria glorie, ci și pentru a mai îmbunătăți coeficientul României, care s-a prăbușit în ultimii ani.

Dintr-un campionat care trimitea 6 echipe în preliminariie competițiilor europene, Liga 1 a ajuns la un nivel îngrijorător: o singură echipă mai merge în Ligă, dar nu direct în grupe, ci prin infernul a trei tururi preliminare.

4. un Mare avantaj

CFR trebuie să gestioneze la Malmo și statutul echipei mult mai experimentate în meciurile europene.

Raportându-ne la ultimii 10 ani, CFR are mai multe apariții în Europa decât Malmo și bifează un record la care suedezii pot doar să viseze: 10 puncte în grupele Ligii, performanță atinsă în 2012.

În plus, și jucătorii lui Conceicao au mai multă experiență în Europa: Arlauskis, Hoban, Deac sau Culio sunt jucători care pot decide calificarea și cu un CV net superior fotbaliștilor din lotul lui Malmo!

5. Țucudean și omrani, clipa adevărului

Încă de la meciul cu Dunărea Călărași, Conceicao a încercat să implementeze sistemul cu doi atacanți, așezare făcută uitată de predecesorii Dan Petrescu și Iordănescu junior.

Clujenii au nevoie să marcheze cel puțin două goluri pentru calificare, iar acesta e cel mai bun moment pentru cele două vârfuri ale CFR-ului să iasă la rampă: Țucudean e golgeterul campionatului trecut și unul dintre cei mai titrați fotbaliști din Liga 1, iar Omrani a fost subiectul unei adevărate telenovele în această vară. Amândoi trebuie să demonstreze că sunt doi atacanți cu adevărat valoroși și că pot conta și în meciuri cu miză. În tur, cei doi au dat greș și nu au tras niciun șut pe poartă, dar azi sau șansa revanșei!

Echipele probabile

Malmo: Dahlin - Larsson, L. Nielsen, Bengtsson, Safari - Traustason, Lewicki, Christiansen, Rieks - Strandberg, Rosenberg
Rezerve: Andersson - Gall, Innocent, Antonsson, Vindheim, Brorsson, Adrian
Antrenor: Uwe Rosler

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - Hoban - Deac, Djokovic, Culio, Omrani - Ţucudean
Rezerve: Vâtcă - Males, Păun, Lang, Ioniţă, Bordeianu, Peteleu
Antrenor: Antonio Conceicao

Arbitru: Andrew Dallas (Scoția) / A1: Graeme Stewart / A2: Douglas Ross
Stadion: Malmo New Stadium (21.000 de locuri)

  • Malmo - CFR Cluj se joacă azi, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.