GSP special

EXCLUSIV De ziua lui, Cornel Dinu îl desființează pe Emeric Ienei: "Un antrenor modest. Nu știa jucătorii, nu știa nimic" » Episod uluitor de la meciul cu Argentina de la CM '90

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 02 august 2018

Cornel Dinu a împlinit astăzi 70 de ani, iar Gazeta Sporturilor i-a dedicat o ediție specială de 18 pagini "Procurorului". Dintre acestea, șase pagini cuprind un amplu interviu cu marele dinamovist.

În interviu Cornel Dinu a vorbit, printre altele, și despre Emeric Ienei, antrenorul care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986 pe care-l consideră "un antrenor modest".

"Ienei a fost un antrenor modest, însă avea o ținută care-i mobiliza cât de cât pe jucători. Înainte de meciul cu Argentina, din '90, eu am rămas blocat! Ienei a vorbit trei minute!

«Băieți, ne facem jocul nostru, luăm mingea, o pasăm, ne ducem la poarta adversă. Când o pierdem încercăm s-o recuperăm. Sunteți jumătate de la Dinamo, jumătate de la Steaua, știți ce aveți de făcut». El nu știa jucătorii, nu știa nimic!", a declarat Dinu.

România - Argentina s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, pentru "tricolori" reușind să marcheze Gabi Balint.

CV EMERIC IENEI

31 de meciuri ca antrenor pentru Steaua are Ienei în Europa: 13 victorii, 8 egaluri, 10 înfrângeri. Are două participări ca antrenor la turneele finale CM 1990 și CE 2000

 

Citește aici:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.