Tenis

VIDEO + FOTO Marius Copil pierde DRAMATIC în fața unui Andy Murray năpădit de emoții » Meciul intră în ISTORIA turneului de la Washington

+2 Foto
FOTO: Captură TV

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 03 august 2018

Marius Copil (27 de ani, 93 ATP) a fost eliminat de Andy Murray (31 de ani, 832 ATP) în optimile de finală de la Washington, scor 7-6 (5), 3-6, 6-7(4).

Marius Copil a fost aproape de cea mai importantă victorie a carierei. "Victima" ar fi fost triplul câștigător de Mare Șlem și dublu campion olimpic, Andy Murray. 

S-a impus la tie-break în primul set, la 5, iar următoarele două au fost pe muchie de cuțit. Marius a continuat să fie agresiv, însă a cedat în momentele decisive. Britanicul a trecut primul în avantaj în decisiv, distanțându-se la 4-2. Copil a reușit să ducă totul în prelungiri, într-un tie-break nu la fel de norocos ca cel din actul inaugural. 

Primul serviciu nu l-a mai ajutat, doar 46 la sută procentajul punctelor jucate cu el, și a cedat după mai bine de 3 ore, scor 7-6, 3-6, 6-7. 

Meciul va rămâne în istoria turneului de la Washington, fiind cel care s-a terminat la cea mai târzie oră de la înființarea competiției, 3:00. 

Andy Murray va juca în turul următor împotriva australianului Alex De Minaur (19 ani, 72 ATP).

Năpădit de emoții

Revenit după lunga accidentare care l-a ținut departe de teren aproape un an, Andy Murray a legat pentru prima dată trei victorii consecutive. Finalul duelului cu Marius Copil l-a găsit pe britanic în lacrimi. A rămas pe bancă minute bune, cu prosopul în cap, încercând să își stăpânească emoțiile. 

Anul acesta a mai jucat pe iarba de la Eastbourne, unde a pierdut în turul secund în fața compatriotului Kyle Edmund, și la Londra, fiind eliminat în primul tur de Nick Kyrgios.

3
titluri de Mare Șlem are Andy Murray în carieră. Britanicul este și dublu campion olimpic, în 2012 și 2016

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.