Europa League

HAJDUK SPLIT - FCSB // Hajduk e devoratoare de români » Statistică îngrijorătoare înainte de meciul cu FCSB » Dinamo nu și-a revenit un an!

În urmă cu exact 8 ani, dinamoviștii au fost călcați în picioare la Split: 0-3, după 3-1 la București // FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 08 august 2018

Hajduk Split a avut cinci "duble" cu formațiile românești, pe care le-a executat pe rând, indiferent de adversar și de competiție. Doar Steaua a învins pe ”Poljud”. Roș-albaștrii vor încerca să repete acea performanță joi, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV.

Hajduk Split este o adevărată "bestie neagră" pentru noi. În ultimele cinci "directe", Hajduk nu a pierdut niciodată calificarea. De fapt, din 10 partide, românii s-au impus în numai trei. Degeaba mereu.

În ceea ce-i privește pe steliști, e prima confruntare directă cu trupa din Split după 24 de ani. Vizita de la Split a dus la o victorie-șampanie a steliștilor, 4-1, goluri Adrian Ilie (2), Lăcătuș și Gâlcă, însă tot Hajduk a continuat în competiție, în "optimile" Champions League. De fapt, a fost singura victorie, singurul rezultat pozitiv, pe "Poljud" a vreunei formații românești. În rest, 4 eșecuri.

  • În 1983/1984, U Craiova a jucat contra, la acea vreme, iugoslavilor în Cupa UEFA. A fost 1-0 pentru juveți în Bănie, același scor, pentru Hajduk la retur, penalty-uri de departajare, și s-a calificat echipa din Split. Verdict: eliminare!
  • În 1994/1995, în grupele Champions League, Steaua a învins în Croația cu 4-1, după ce pierduse înainte în Ghencea, 0-1. Adversarii au terminat pe 2 în grupă și s-au calificat în "optimile" competiției. Steliștii au terminat pe 3. Verdict: eliminare!
  •  În 2010/2011, în Europa League, după 1-3 în Ștefan cel Mare, Hajduk a dat de pământ cu Dinamo pe "Poljud", scor 3-0. Verdict: eliminare!
  •  În 2010/2011, după Dinamo, a urmat imediat Unirea Urziceni. Măcel la Split, 4-1, 1-1 în România. Verdict: eliminare!
  •  În 2016/2017, în turul 2 preliminar Europa League, Iașiul a sperat să spargă ghinionul, un meci electrizant în Copou, doar 2-2, apoi curaj la retur, dar Hajduk s-a impus cu 2-1. Verdict: eliminare!

8 campionateale Croației a câștigat Hajduk. Mai are în palmares 10 titluri ale Iugoslaviei

"Câinii" nu şi-au revenit un an

În august 2010, Hajduk a eliminat două formaţii româneşti, consecutiv, pe Dinamo şi pe Unirea Urziceni. "Câinii" au pierdut cu 0-3 pe "Poljud" într-un moment când erau pe locul 1 în campionatul intern.

Eşecul, nescontat, avea să-i afecteze pe rivalii Stelei. Au terminat ediţia 2010/2011 abia pe locul 5 și au pierdut Cupa României în favoarea trupei lui Gigi Becali. Ioan Andone, antrenorul din acel sezon al roş-albilor, punea aceeaşi placă după fiecare înfrângere: "Trebuie să reglăm problemele din apărare, ceva s-a rupt la acel meci de la Split! Nu ne revenim".

Vezi și: Gigi Becali anunță că FCSB câștigă cu 3-1 la Split: "Sunt liniștit și nu-mi explic de ce" + "S-ar putea ca fanii croați să fie în favoarea noastră"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.