Europa League

UPDATE O rachetă lansată din Fâșia Gaza a căzut lângă un oraș care găzduiește meci din Europa League! Decizia luată de UEFA

Frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Beno David  —  Thursday, 09 August 2018

O rachetă lansată din Fâșia Gaza căzut lângă Beer Sheva. Jucătorii lui APOEL Nicosia s-au temut de ce-i mai rău și s-au adăpostit, iar partida de astăzi din Europa League a fost sub semnul întrebării o perioadă, până când s-a dat OK-ul pentru disputarea ei.

UpDATE 18:20

UEFA a anunțat oficial că meciul se poate juca.

UPDATE 17:45

Forțele de securitate israeliene, în colaborare cu "PIKUD HAOREF" - Comandamentul din Spatele Frontului, s-au întrunit într-o ședință specială și au analizat situația. Au hotărât că din punctul lor de vedere, meciul din această seară se poate desfășura fără nicio problemă. Decizia finală va fi luată în următoarea oră de oficialii UEFA.

ȘTIREA INIȚIaLĂ

Situația tensionată din Israel afectează și fotbalul. Schimbul de focuri din Fâșia Gaza și cele peste 100 de rachete trimise de militanții Hamas spre teritoriul israelian i-au pus în gardă pe oficialii UEFA înaintea meciului Hapoel Beer Sheva - APOEL Nicosia, programat în această seară, la ora 20:00, în turul 3 al Europa League.

Oaspeții erau deja speriați. Dar ce s-a întâmplat în această după-amiază i-a făcut pe ciprioți să ceară amânarea partidei.

La ora 15:00, o rachetă lansată de palestinieni a căzut aproape de orașul Beer Sheva, și jucătorii lui APOEL sunt toți într-un adăpost. Acolo așteaptă hotărârea forului european.

"Dorim ca meciul să nu se mai joace. Nu se poate juca fotbal acum", a declarat Prodromos Petrides, președintele clubului cipriot.

Contactat de Gazeta, Ștefan Popovici, românul responsabil cu gazonul arenei din Beer Sheva, spune: "Situația este neclară. Nu se știe încă dacă se amână sau nu".

Forțele de securitate israeliene și armata vor anunța cât de gravă este situația. Iar UEFA va decide dacă mută partida la altă dată.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.