Tenis

SIMONA HALEP - AJLA TOMLJANOVIC // Liderul mondial a aflat ora de disputare a meciului de debut de la Cincinnati

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 15 august 2018

După ce duminica trecută s-a impus la Rogers Cup, Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) debutează joi dimineața în cadrul turneului Premier 5 de la Cincinnati. Liderul mondial o înfruntă în turul secund pe australianca Ajla Tomljanovic (25 de ani, 58 WTA), într-o partidă care va începe joi dimineața, în jurul orei 02:00. 

Partida va fi a patra pe Arena Centrală, după meciurile Alexander Zverev - Robin Haase, Lesia Tsurenko - Garbine Muguruza și Mischa Zverev - Grigor Dimitrov. 

Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuit, astfel că meciul de joi dimineața va consemna o premieră. 

În vârstă de 25 de ani, Ajla Tomljanovic a debutat la profesioniști în 2009 și se află pe locul 58 în clasamentul WTA. Cea mai bună clasare a atins-o în februarie 2015, locul 47. Nu a câștigat niciun titlu până acum, pierzând două finale: în 2015, în Thailanda, în fața Danielei Hantuchova, retrasă între timp, și în acest an, în Maroc, împotriva lui Elise Mertens (14 WTA).

Născută la Zagreb, Ajla Tomljanovic și-a luat cetățenie australiană în 2014 și locuiește în prezent la Brisbane. Este iubita cunoscutului Nick Kyrgios (23 de ani, 18 ATP).

În primul tur, Tomljanovic a jucat cu o altă româncă, Irina Begu (55 WTA), pe care a învins-o în trei seturi (detalii, aici).

În cazul în care se impune cu Tomljanovic, liderul mondial ar juca în turul III împotriva învingătoarei partidei Kaia Kanepi (46 WTA) - Ashleigh Barty (16 WTA). Anul trecut, Simona Halep a jucat în finala turneului de la Cincinnati, unde a fost învinsă de Garbine Muguruza (9 WTA), 1-6, 0-6.

  • Meciul Simona Halep - Alja Tomljanovic va fi în direct la TV Digi Sport 2, după ora 02:00!

Citește și:  Halep spune că s-a redescoperit la Rogers Cup: "Și eu, și Darren am rămas surprinși" » A povestit prin ce cumpănă a trecut la Montreal: "N-am vrut să mai ies pe teren"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.