Tenis

Darren Cahill a explicat la Cincinnati cum o motivează pe Simona Halep: "Să fiu sincer, el este exemplul pe care i-l dau"

Darren Cahill, în timpul conferinței de presă de la Cincinnati // FOTO: Instagram Darren Cahill

Articol de Roxana Fleşeru  —  miercuri, 15 august 2018

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor aflați la Cincinnati într-o inițiativă în premieră a WTA.

  • Simona Halep joacă la noapte, în turul II de la Cincinnati, cu australianca Ajla Tomljanovic (25 de ani, 58 WTA). Partida va începe în jurul orei 02:00 și va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport 2 și liveTEXT pe GSP.ro. 

Australianul a fost întrebat dacă folosește meciuri ale foștilor săi elevi, Lleyton Hewitt și Andre Agassi pentru a o motiva pe româncă. "Ca să fiu sincer exemplul este Rafa Nadal. A avut mult lupte de dat, finala cu Stan Wawrinka de la Australian Open 2014, când s-a accidentat e unul dintre exemple.

Folosesc multe filmulețe de pe YouTube, dar și meciuri din trecut ale Simonei. Rafa a inspirat-o mult cu ce a reușit să atingă, cu felul său de a se antrena, cu etica muncii sale, cu felul în care luptă pentru fiecare meci, indiferent de scor. Poate să fie condus cu 6-0, 5-0, 40-0, dar luptă în continuare", a spus Cahill.


*Chinuit de dureri brutale la spate, Nadal a jucat accidentat în finala cu Wawrinka de la Australian Open 2014. Ibericul a pierdut în 4 seturi, 3-6, 2-6, 6-3, 3-6, iar la finalul meciului a ținut un speech de-a dreptul emoționant. // FOTO: Guliver/GettyImages 

Darren a continuat: "Cred că asta a interiorizat Simona în ultimul an și jumătate, iar acest lucru se vede. Nimeni nu poate să fie exact ca Nadal. Dar dacă e să o comparăm pe vechea Simona cu noua Simona, diferențele se văd. Etica muncii mereu a fost una deosebită, niciodată nu a trebuit să stau cu gura pe ea la antrenamente, mereu a dat sută la sută. E ca un mic Rafa la antrenament, dar trebuie să o facem să ajungă un mic Rafa și în meciurile oficiale".

Australianul a mai dezvăluit că după finala de la Montreal el și Simona au vorbit și au glumit spunând că anul acesta de câte ori a câștigat spaniolul a făcut-o și ea. Victoriile celor doi au coincis la Roland Garros și Rogers Cup.

Vezi și:  Darren Cahill a dat din vestiar într-o conferință inedită » 5 aspecte legate de Simona Halep lămurite: "De aceea acum poate întoarce meciuri pe care în trecut le lăsa să-i scape"

Simona Halep a aflat ora de disputare a meciului de debut de la Cincinnati

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.