Tenis

Pe poziții opuse » Ce spun starurile din ATP despre meciurile de cinci seturi: "Nu cred că e un lucru bun pentru tenis!"

Roger Federer Foto: Reuters

Articol de Roxana Fleşeru  —  Thursday, 16 August 2018

Roger Federer, Novak Djokovici și Andy Murray au puncte de vedere diferite când vine vorba despre meciurile de cinci seturi.

Eterna dezbatere a tenisului masculin "dacă mai e nevoie de partide de cinci seturi" a fost din nou adusă în discuție la turneul de la Cincinnati. Roger Federer vrea ca pe lângă turneele de Mare Șlem, unde băieții joacă după sistemul "cel mai bun din cinci", să existe astfel de partide  și în fazele finale ale turneelor Masters 1000, așa cum se întâmpla în trecut.

Novak Djokovici este de altă părere. "L-am auzit pe Roger vorbind despre acest lucru. Eu sunt total împotriva lor. Aș vrea să se joace partide de "cel mai bun din trei seturi" chiar și la turneele de Mare Șlem. Această nouă generație de fani ai tenisului și generația Millennials nu au multă putere de concentrare și vor ca totul să se întâmple repede. Pentru ca jucătorii să tragă o mai mare audiență din rândul tinerilor, meciurile ar trebui să fie mai rapide și mai dinamice", a spus câștigătorul de la Wimbledon.

Jucător pro, spectator contra

Andy Murray se situează undeva la mijloc. "Ca jucător îmi place mult să fie cinci seturi. Cred că un astfel de format răsplătește tot ce faci tu, fie că e vorba de antrenamente dure sau ore sacrificate. Dar atunci când a trebuit să comentez la Wimbledon, meciul dintre Nadal și del Potro, unul care a fost extraordinar, strălucitor, însă extrem de lung, nu mi-a mai plăcut. A fost greu să fiu spectator la un astfel de meci. Aveam planuri în aceea seară și am ratat cina din cauza lui. Nu cred că pentru cei din tribune e convenabil, mulți se vor ridica și vor pleca în timpul partidei și nu vor urmări toată desfășurarea de forțe. De asemenea cred că oamenilor prezenți la Wimbledon le-a plăcut ce s-a întâmplat în semifinale, dar nu cred că e un lucru bun pentru tenis", a spus Murray pentru New York Times.

Partida dintre Rafael Nadal și Juan Martin del Potro din sferturile de finală a durat 4 ore și 48 de minute, în timp ce în semifinale Kevin Anderson și John Isner au jucat 6 ore ș 35 de minute, iar Novak Djokovici și Rafa Nadal au adunat pe teren 5 ore și 15 minute în două zile.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.