Europa League

FCSB ÎN PLAY-OFF EUROPA LEAGUE // Viena, următoarea oprire: FCSB - Rapid » Andrei Ivan joacă iarăși împotriva rivalilor

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 16 august 2018

După ce a trecut de Hajduk Split (Detalii AICI), FCSB va juca în play-off-ul Europa League cu Rapid Viena. Meciurile vor avea loc pe 23 și 30 august.

Rapid Viena a eliminat-o pe Slovan Bratislava. După 1-2 în Slovenia, austriecii au jucat perfect pe teren propriu și au câștigat cu 4-0. Christoph Knasmullner a dat trei goluri și o pasă de gol.

Austriecii au intrat cu 1-0 la pauză, după ce mijlocașul austriac Christoph Knasmullner a marcat în minutul 3, cu un șut din careu. În minutul 79. Christoph Knasmullner a făcut 2-0, cu un șut de la 10 metri, după o acțiune a lui Andrei Ivan. În minutul 84, Knasmullner i-a pasat excelent lui Murg în careu, care a făcut 3-0. Christoph Knasmullner a făcut hat-trick-ul în minutul 90+4, cu un șut de la 7 metri.

Rapid Viena: Strebinger - Potzamnn, Sonnleitner, Barac,  Bolingoli-Mbombo - Ljubicic, Schwab - Murg, Knasmullner, Berisha - Alar
Rezerve: Knoflach, A. Ivan, Guillemenot, Kostic, Martic, Muldur, Thurnwald
Antrenor: Goran Djuricin

cine e RAPID VIENA

Austriecii de la Rapid Viena sunt antrenați de Goran Djuricin și sunt pe locul 4 în clasamentul din prima ligă a Austriei, cu 5 puncte în 3 etape. 

31.800.000 €este valoarea totală a lotului celor de la Rapid Viena

Cel mai bine cotați jucători sunt fundașul stânga congolez, Boli Bolingoli-Mbombo, 23 de ani, și Dejan Ljubicic, mijlocașul defensiv austriac de 20 de ani. Ambii sunt cotați la 3 milioane de euro. La Rapid Viena este legitimat atacantul Andrei Ivan, 23 de ani, împrumutat de la Kransnodar.  

Rapid Viena e totuși o grupare cu rezultate respectabile în Europa în precedenţii 3 ani. În 2016-2017 a eliminat-o pe Trencin în play-off și a mers în grupele Europa League, unde a avut parte de o grupă infernală, cu Bilbao, Sassuolo și Genk, dar chiar și așa a făcut 6 puncte.

Un sezon mai înainte, 2015- 2016, a trecut de Ajax în turul 3 din Champions League, 2-2 la Viena și victorie fabuloasă la Amsterdam, 3-2, apoi l-a chinuit
serios pe Mircea Lucescu: 0-1 și 2-2 cu Șahtior! A ajuns în grupele Europa League, unde, dintr-o grupă cu Villarreal, Vik toria Plzen și Dinamo Minsk, s-a calificat în primăvară. Acolo a fost demolată de Valencia: 0-10 la general! 

21 de puncte mai puțin a avut Rapid Viena la finalul campionatului din Austria față de campioana Salzburg, pe locul 2 a fost Sturm Graz

14jucători din actualul lot sunt proveniți de la a doua echipă a lui Rapid Viena

Altă echipă cu mulţi suporteri

Ca și Hajduk, Rapid Viena seba zează pe sprijinul fanilor. E echipa cea mai iubită din Austria. În sezonul precedent nu doar că a avut cea mai mare medie de suporteri la meciurile de acasă, dar și-a umilit rivalele la acest capitol. A produs o medie de 18.500 de spectatori, de aproape 3 ori mai mare decât a campioanei Salzburg, care a avut aproape 7.000 și mult peste cea a lui Sturm Graz, 10.000.
Meciurile de acasă se dispută pe arena Allianz, cu o capacitate de 28.500 de locuri.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.