Liga 1

3 sezoane cu ghinion

Articol de Ionuţ Iordache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

România a ratat a treia oară consecutiv un loc mai bun în clasamentul UEFA şi va avea în 2009 o singură formaţie calificată direct în grupele Ligii

De joi, e clar! România va beneficia în 2009 doar de un singur loc în grupele Champions League. Prin victoria celor de la Spartak Moscova, 2-0 cu Marseille, Rusia ne-a depăşit în clasamentul UEFA şi, ca urmare, am ratat şansa de a avea trei formaţii în Liga Campionilor, din care două calificate direct. E al treilea an consecutiv în care pierdem ocazia de a ne clasa pe o poziţie ce ne-ar fi permis să înscriem mai multe echipe în cea mai prestigioasă competiţie europeană.

Cu toate că am început această stagiune de pe locul 5, evoluţia mediocră a formaţiilor româneşti ne-a aruncat pe poziţia a şaptea, aceeaşi pe care am terminat şi anul trecut. Cu diferenţa că în urmă cu un sezon pornisem de pe 10. Chiar dacă ne-am păstrat locul 7, situaţia va fi diferită în 2009 faţă de cea din această vară. În 2008, vicecampioana va trebui să joace un singur tur preliminar pentru a face pasul spre grupe, în timp ce, peste un an, va juca două tururi, din care ultimul împotriva unor formaţii din Spania, Anglia, Italia, Franţa sau Germania.

Sezoane Consecinţa
2005-2006 Am ratat locul 9 şi, din acest motiv, campioana din 2007, Dinamo, nu s-a mai calificat direct în grupe. "Cîinii" au fost eliminaţi de Lazio în turul 3 preliminar.
2006-2007 Am ratat locul 6, iar vicecampioana din 2008 va juca un tur preliminar, în loc să fie calificată direct în grupe.
2007-2008 Am ratat locul 6, vicecampioana din 2009 va juca două tururi preliminare, în loc să fie calificată direct în grupe.

Cum vor fi repartizate formaţiile româneşti în sezonul 2009-2010
Campioana grupele Ligii Camp.
Locul 2 turul 1 preliminar Liga Camp.
Cîştigătoarea Cupei turul 4 preliminar Cupa UEFA
Locul 3 turul 4 preliminar Cupa UEFA
Locul 4 turul 3 preliminar Cupa UEFA
Locul 5 turul 2 preliminar Cupa UEFA

Putem pica pe 8
Cu trei formaţii rămase în competiţie, FC Porto, Benfica şi Sporting, Portugalia ar putea şi ea să ne depăşească în clasamentul UEFA. Lusitanii mai au nevoie de 6 victorii în acest sezon pentru a ajunge pe 7. Pentru noi acest lucru nu va mai conta deoarece poziţia a 8-a asigură acelaşi număr de echipe în cupele europene ca şi locul 7.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.