Tenis

SIMONA HALEP - ARYNA SABALENKA // Adversar periculos în semifinala de la Cincinnati: a făcut 4 victime de top în turneu » Salt impresionant în clasament

Aryna Sabalenka // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 18 august 2018

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) s-a calificat în această dimineață în sferturile turneului Premier 5 de la Cincinnati după victoria în minimum de seturi reușită în fața ucrainencei Lesia Tsurenko, 29 de ani, 44 WTA, scor 6-4, 6-1, după o oră și 15 minute de joc. 

  • Liderul mondial va juca în semifinale, în această seară, nu înainte de ora 23:00, cu bielorusa Aryna Sabalenka (20 de ani, 34 WTA), cea care a învins-o în sferturi pe americanca Madison Keys, 13 WTA), scor 6-3, 6-4. Duelul va fi în direct la TV Digi Sport 2 și liveTEXT pe GSP.ro. 
  • În cealaltă semifinală se întâlnesc Petra Kvitova (6 WTA) și Kiki Bertens (17 WTA). 

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în ianuarie 2018, când Halep a câștigat un meci fără istoric, 6-2, 6-2, în sferturile de la Shenzen, turneu pe care Simona avea să-l câștige.

Multe s-au schimbat însă de atunci, iar evoluția bielorusei din 2018 confirmă pronosticurile specialiștilor: Sabalenka e un star în devenire și se anunță una dintre jucătoarele de top ale anilor următori. 

De pe 548 în TOP 40

Sabalenka a impresionat pentru prima oară în 2016, când, la doar 18 ani, a reușit un salt impresionant în clasament: de pe locul 548 până pe 155. În 2017, Sabalenka a confirmat și a ajuns până pe locul 73.

Bielorusa nu s-a oprit însă aici. A devenit din ce în ce mai puternică în 2018, reușind să atingă cea mai bună clasare a carierei, locul 32, și să joace două finale, ambele pierdute: la Lugano, în fața lui Elise Mertens, și la Eastbourne, în fața Carolinei Wozniacki.

Forma Arynei Sabalenka e una de vârf la Cincinnati. A ajuns în semifinale după ce a învins 4 jucătoare importante: Johanna Konta (39 WTA), Karolina Pliskova (8 WTA), Caroline Garcia (5 WTA) și Madison Keys (13 WTA). 

ÎNDRĂGOSTITĂ IREMEDIABIL DE TENIS

"Într-o zi, tatăl meu mă ducea undeva cu mașina, iar pe drum a văzut niște terenuri de tenis. M-a dus acolo, mie mi-a plăcut și asta a fost. Așa am început. Iubesc tenisul, iubesc să fiu pe teren", declara recent Sabalenka într-un interviu acordat la finalul lui 2017 site-ului firstpost.com.

"Cred că toate loviturile mele pot fi puternice, dar lovitura de serviciu o simt cel mai bine. Trebuie să-mi îmbunătățesc fiecare lovitură în parte, dar vreau să lucrez și la deplasarea în teren, e foarte importantă. Scopul meu e să-mi îmbunătățesc jocul. Nu urmăresc punctele sau clasamentul, victoriile sunt tot ceea ce contează", a mai spus bielorusa, care a mărturisit și cum lucrează cu antrenorul său înainte de fiecare meci: "Antrenorul meu urmărește meciurile fiecărei oponente, iar apoi îmi spune exact ce trebuie să fac, cum trebuie să joc împotriva viitoarei adversare".

Posesoare a unui forehand de temut și a unui serviciu exploziv, susținut și de înălțimea sa, 1.82 m, extrem de talentată și determinată, Sabalenka se anunță a fi un test extrem de incomod pentru Simona Halep în semifinala de la Cincinnati. 

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.