Liga 1

EXCLUSIV A înscris cu Leipzig și are Craiova la picioare » 5 informații interesante despre "Felina din Bănie"

Baicu a bifat primul meci ca integralist în tricoul craiovenilor și a primit laude după golul cu Leipzig // FOTO: sportpictures.eu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 18 August 2018

Raoul Baicu (18 ani), marcatorul golului Craiovei din meciul cu Leipzig, 1-1, e lăudat de olteni, apropiații lui și ai clubului afirmând că ascensiunea vârfului nu e întâmplătoare.

Cel mai mare câștig al parcursului european din această vară al oltenilor este Raoul Petre Baicu. Un puști de 18 ani și 4 luni care a înscris pe final în Bănie, iar Craiova a scos o remiză, 1-1, cu Leipzig. A fost prima reușită a tânărului fotbalist în tricoul juveților la a treia prezență în formația lui Mangia.

GSP.ro a strâns date despre noua speranță a Băniei, care ar putea primi o mai mare încredere din partea tehnicianului italian în perioada următoare.

1. Silviu Bogdan, managerul centrului de juniori al Științei, l-a urmărit în ultimii 6 ani și abia vara trecută a reușit să-l aducă la gruparea olteană. Iar în iarnă a semnat primul său contract de profesionist. Fotbalistul de 1,82 metri a mai evoluat la Sportul Studențesc, la școala lui Dani Coman de la Pitești și la FC Voluntari. Și până să ajungă în alb-albastru, a câștigat, aproape de unul singur, două finale la juniori contra formațiilor din Bănie!

2. Când sunt rugați să-l caracterizeze pe Raoul, oficialii din Bănie sunt fermi: "Este o "felină"! Chiar are calitate, acum depinde de el. Dacă ar fi să-l comparăm cu cineva apropiat de vârstă, este apropiat ca stil de joc cu Florinel Coman. Joacă bine și-n stânga, și-n dreapta, are fuleu și e inteligent".

3. Baicu nu are o poveste lacrimogenă în copilăria lui. Cei din Craiova au mărturisit că puștiul provine dintr-o familie ce nu duce grija banilor. Tatăl său este dezvoltator imobiliar.

4. Fotbalistul este dedicat carierei, afirmă cei ce-l cunosc. "Are propriul lui psiholog, nutriționist, se interesează despre metode de antrenament moderne", au povestit apropiații săi. 

5. Norocos. A apărut în prima formație a lui Mangia în manșa tur cu Leipzig (1-3). Și aceasta întrucât s-a accidentat Mihăilă în minutul 25, iar italianul a mizat pe Raoul. Apoi, a jucat și 13 minute la Călărași, iar joi seară, cu Leipzig, a fost integralist.

168 de minute
a strâns Baicu în ultimele trei partide oficiale ale alb-albaștrilor

2.000 de lei
este salariul lunar al lui Baicu, momentan, la clubul din Bănie

Vezi și: EXCLUSIV Craiova se apără » N-a luat, ci a dat! Mihai Rotaru ar fi scos bani din buzunar ca să dea meciul fanilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.