Gimnastica

Simone Biles continuă să scrie istorie! E regină din nou după o performanță senzațională

FOTO: Reuters

Articol de Roxana Fleşeru  —  luni, 20 august 2018

Simone Biles, 21 de ani, cvadruplă campioană olimpică în 2016, la Rio, a cucerit al cincilea său titlu de campioană a Statelor Unite la individual compus, duminică la Boston.

După întrecerea din Brazilia, ea a luat o pauză și a revenit în sală în luna mai. Biles, 21 de ani, a totalizat 119,880 puncte, reuşind să o devanseze cu 6,55 puncte pe campioana mondială en titre, Morgan Hurd (113,300), în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de Riley McCusker (112,750).

De asemenea, Simone Billes s-a impus și la toate cele patru aparate. "Nu m-am gândit că lucrurile vor sta atât de bine. Știam că sunt capabilă, dar credeam că o să am multe emoții, că o să ratez, dar nu s-a întâmplat așa". 

Concursul de la Boston a fost însă unul emoțional pentru Simone Billes. Ea se numără printre cele peste 100 de gimnaste care au dezvăluit că au fost abuzate de fostul medic al lotului feminin de gimnastică al SUA, Larry Nassar, condamnat la 175 de ani de închisoare în luna ianuarie, după ce a pledat vinovat la toate acuzaţiile de abuz sexual care i s-au adus.

Multipla campioană mondială a purtat un costum albastru-verzui la Bsoton, culoare victimelor abuzului sexual.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.