Liga 1

DOCUMENTE OFICIALE motivarea instanței: CS U Craiova din Liga 1 NU are palmaresul "Științei"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 21 august 2018

CSU Craiova a pierdut lupta pentru palmaresul istoric! În motivarea Curții de Apel Timișoara, făcută publică azi de Adrian Mititelu, scrie negru pe alb: actuala grupare din Liga 1 NU ARE PALMARESUL de dinainte de 1991. 

CONTEXT: CSU Craiova a cerut în instanță, printre altele, recunoașterea faptului că deține întregul palmares al clubului alb-albastru, din 1948 până în prezent. După mai multe pronunțări ale instanțelor, Curtea de Apel Timișoara a decis definitiv și irevocabil că "nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995. Nu e nicio dovadă că între reclamantă și echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate" (citat din motivare).

CE ÎNSEAMNĂ ASTA?

  • Actualul club din Liga 1 are în palmares un singur trofeu: Cupa României din 2018
  • Actualul club al lui Adrian Mititelu, FC U Craiova 1948, care e în Liga a 3-a, nu are în palmares nimic, fiind o grupare înființată în 2017, pe o nouă societate
  • Clubul FC U Craiova, dezafiliat în 2011 de FRF și intrat în faliment acum 4 ani, ar fi de fapt deținătorul palmaresului istoric (4 titluri și 6 Cupe). Nu există o decizie în instanță care să ateste acest lucru, dar în același timp această afirmație nici nu a fost contestată în vreun tribunal până acum
  • Mititelu a declarat că va solicita la un moment dat ca instanța să valideze transferul palmaresului istoric de la societatea intrată în faliment către societatea sa actuală, adică spre clubul din Liga a 3-a

"Nu există nicio dovadă că palmaresul echipei istorice Universitatea Craiova a fost transmis pe cale legală sau convențională către reclamanta CS U Craiova" motivarea sentinței de la Curtea de Apel Timișoara

Decizia instanței de la Timișoara s-a dat pe 18 iunie, dar motivarea a fost făcută publică abia acum. Hotărârea nu mai poate fi atacată pe fond (adică nu se mai poate schimba sentința în privința palmaresului), ci doar pe viciu de procedură.

Postarea integrală DE AZI a lui Adrian Mititelu: 

"Curtea de Apel Timisoara a confirmat sentinta Tribunalului Dolj prin care s-au statuat urmatoarele :
- Clubul Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova este infiintat in anul 1995 si ca nu are nicio legatura cu vechiul club de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA.
- In faza de apel, clubul condus de Badea nu a prezentat nici cea mai mica dovada ca ar fi desfasurat activitate fotbalistica vreodata.
- Procesul care a vizat numele de “UNIVERSITATEA” invocat de catre clubul condus de Badea, nu are nicio relevanta in ceea ce priveste palmaresul.
- Contractul de asociere incheiat intre clubul lui Rotaru - CSU, clubul condus de Badea si Municipiul Craiova nu are nicio relevanta juridica in stabilirea continuitatii si a palmaresului echipei de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA".

Sențința integrală

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.