Liga 1

Liniște la Ligă și la CSU Craiova după decizia Curții de Apel! LPF explică pentru GSP de ce nu reacționează

Articol de Sergiu Alexandru  —  Wednesday, 22 August 2018

În motivarea publicată ieri de Adrian Mititelu, Curtea de Apel Timișoara a arătat că CSU Craiova, echipa din Liga 1, nu este continuatoarea Științei și nu are palmaresul istoric al formației oltene. Decizia este definitivă. (Detalii și documente AICI).

  • CONTEXT: CSU Craiova a cerut în instanță, printre altele, recunoașterea faptului că deține întregul palmares al clubului alb-albastru, din 1948 până în prezent. După mai multe pronunțări ale instanțelor, Curtea de Apel Timișoara a decis definitiv și irevocabil că "nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995. Nu e nicio dovadă că între reclamantă și echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate" (citat din motivare).

Până în acest moment, nici Liga Profesionistă de Fotbal, nici clubul din Liga 1 nu au remis din proprie inițiativă vreun punct de vedere legat de decizia Curții de Apel Timișoara.

GSP a încercat să afle care este poziția celor două în legătură cu decizia.

LPF: "NOI NU AVEM MOTIVAREA. AȘTEPTĂM SĂ NE-O TRIMITĂ CURTEA DE APEL"

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a spus că așteaptă să primească motivarea Curții înainte să se pronunțe: "Nu pot comenta decizia, pentru că la Ligă nu  a venit motivarea. Dacă vreți, trimiteți pe mail întrebări la departamentul de comunicare și vi se va răspunde când avem motivarea".

Contactat telefonic, Octavian Țopa, reprezentantul Departamentului de Comunicare al LPF, a declarat: "Pentru moment nu există nicio poziție a Ligii. Nu putem comenta nimic fără motivare și o decizie a departamentului juridic sau a secretariatului general. Motivarea deciziei trebuie să vină la Ligă de la Curtea de Apel. Asta ține de Justiție".

CRAIOVA A ÎNCHIS TELEFONUL

Președintele Craiovei din Liga 1 a încheiat dialogul telefonic cu reporterul GSP înainte să afle despre ce subiect este vorba. "Nu se poate vorbi, vă rog frumos. Vă mulțumesc", a fost reacția lui Marcel Popescu.

LPF în noiembrie: "csu are palmaresul"

În noiembrie 2017, cu 7 luni înaintea deciziei definitive a Curții de Apel Timișoara în privința palmaresului Craiovei, LPF emitea un comunicat de presă în care a anunțat că îi recunoaște palmaresul lui CSU Craiova din 1948 și până în 1991, la solicitarea formației din Liga 1.

"În acest context, apreciem că solicitarea clubului este întemeiată iar echipa S.C. Club Sportiv U Craiova S.A. trebuie înscrisă pe pagina de web a LPF cu rezultatele obținute începând cu anul 1948 și până în anul 1991", se arăta atunci în comunicatul Ligii.

De ultimă oră, Mititelu a anunțat astăzi că la Tribunalul Dolj a intrat pe rol procesul prin care cere ca formația din Liga 1 să-și schimbe numele actual, adică Universitatea Craiova 1948 Club Sportiv.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.