Liga 3

Ciudatul caz de la Medgidia » Echipa se va retrage din Liga a treia în semn de protest: "Instituţiile statului român au fost transformate în simple arme politice" + FRF susține poziția Jandarmeriei

+6 Foto
Așa arată în prezent arena din Medgidia FOTO: facebook.com/pg/PrimariaMunicipiuluiMedgidia

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 25 August 2018

CS Medgidia, care trebuia să joace azi, de la ora 18, în prima etapă din liga a treia cu ACS Sportul Chiscani, a anunțat că echipa se va retrage din campionat ca formă de protest față de atitudinea Jandarmeriei din Constanța, care a interzis accesul spectatorilor pe stadionul de 32.700 de locuri din oraș.

de Remus Dinu (GSP), Remus Vlad (Libertatea)

Primarul Valentin Vrabie, care este un opozant al lui Liviu Dragnea - el s-a retras din ALDE și a intrat în partidul lui Victor Ponta - cere anchetarea modului în care comenzile politice interferează cu aplicarea legislaţiei.

"Această decizie aberantă (n.r. interzicerea accesului spectatorilor) reprezintă o premieră în istoria sportului românesc şi demonstrează, dacă mai era cazul, având în vedere şi incidentele petrecute în data de 10 august 2018, că din păcate, instituţiile statului român au fost transformate în simple arme politice.

Stadionul Complexului Sportiv «Iftimie Ilisei» din Medgidia se află pe locul trei în România în ceea ce priveşte numărul de locuri în tribune, 32.700 (după Arena Naţională, cu 55.634 locuri şi stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara, cu 32.972) şi nu a înregistrat până în acest moment niciun fel de incidente de securitate.

După doi ani de zile de eforturi susţinute ale administraţiei publice locale care a finanțat atât actul sportiv cât şi reabilitarea Complexului Sportiv «Iftimie Ilisei»  dar și ale sportivilor legitimaţi, care au ajuns la performanţe naţionale notabile, astăzi se încearcă prin metode obstructive distrugerea acestui domeniu sportiv", scrie într-un comunicat emis de Primăria Medgidia.

POZIȚIA FRF

În comunicatul FRF trimis către CS Medgidia scrie că Federația este de acord cu măsurile luate de Jandarmerie: "Am fost informați de Inspectoratul de Jandarmi Constanța că arena nu îndeplinește condițiile de siguranță, motiv pentru care a propus ca partidele să se joace fără spectatori până la îndeplinirea condițiilor de siguranță. Vă comunicăm că suntem de acord cu propunerea Jandarmeriei ca până la o nouă verificare pe arena sportivă să se desfășoare jocuri fără spectatori".

39.780 de locuitoriare localitatea Medgidia, conform recensământului din 2011, ar încăpea toți oamenii în incinta stadionului

12 hectaree suprafața complexului unde este construită arena

Adresa primită de club din partea FRF:

Adresa primită de club din partea Jandarmeriei:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.