Campionate

Încă un motiv pentru dezastrul Germaniei de la Mondial: bisericuțe rasiale în Mannschaft » ”Kanaken” vs ”Cartofi”

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday, 27 August 2018

Bild a dezvăluit încă unul din motivele eșecului nemților la CM 2018. Haosul și indisciplina din lotul lui Low erau provocate și de discuțiile dintre grupul rebel al ”străinilor” și cel al nativilor puri.

Nu doar nopțile pierdute cu jocuri în grup pe net și atmosfera stricată de poza făcută de Ozil și Gundogan cu președintele turc Erdogan au condus la eliminarea Germaniei din grupe la ultimul Mondial.

Bild a descoperit că lotul lui Joachim Low e împărțit și în bisericuțe, bazate pe originea și pe afinitățile sociale și culturale ale jucătorilor. "Kanaken" versus "Cartofi" a fost disputa principalelor tabere pe perioada turneului final în Rusia!

Nemții tipici fac mișto

Primul grup, autointitulat și cunoscut ca apelativ peiorativ în Germania pentru cei cu alte origini, îi cuprinde pe Jérôme Boateng, Antonio Rüdiger, Leroy Sané, Mesut Özil și Ilkay Gündogan, la care a aderat și Julian Draxler.

"Îmbrăcați cool și casual, poartă sneakers, blugi rupți și hanorac și adoră să asculte muzică rap", i-a caracterizat renumitul tabloid. 

În partea opusă stau "nemții tipici", cu liderii Thomas Müller și Mats Hummels, ce fac glume proaste pe seama rivalilor, recunoscându-se "Cartofi", nume atribuit lor de comunitatea turcă.

"Lanțuri de aur și bolizi scumpi"

Mereu în cantonament Müller râde de "Kanaken", le imită gesturile și expresiile, provocându-i cu "Yo, man!". Mai mult, "«Cartofii» îi persiflează uneori și cu porecla "bling-bling", pentru lanțurile groase de aur pe care le poartă, mașinile scumpe și rapide, cu care aleargă pe șosele, și ritmurile preferate", explică Bild.

Și asta în timp ce Thomas alege viața liniștită la țară, crește cai și îi dresează cu soția în timpul liber. Khedira a migrat la "Cartofi", ce l-au acuzat dur pe Low că nu l-a luat la CM pe Wagner, ceilalți revoltându-se pentru Sané. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.