Tenis

SIMONA HALEP - KAIA KANEPI // Cum se schimbă lupta pentru locul 1 WTA după eliminarea româncei din primul tur la US Open

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 27 August 2018

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a fost eliminată de Kaia Kanepi (33 de ani, 44 WTA), scor 2-6, 4-6, în primul tur de la US Open. Jucătoarea noastră e sigură că își va păstra prima poziție, indiferent de câștigătoarea ultimului Mare Șlem din 2018.

Avansul clădit de Simona Halep în ultimele luni îi oferă stabilitate pentru încă cel puțin două săptămâni.

La finalul US Open, Halep va totaliza 8.061 de puncte. Principala urmăritoare, daneza Caroline Wozniacki (27 de ani, 2 WTA) poate ajunge la maximum de 7.905 puncte, în cazul unui triumf pe hardul american. Wozniacki debutează mâine, contra lui Sam Stosur (64 WTA), în primul meci de pe arena centrală. Daneza ar putea da peste Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 20 WTA) în optimile de finală.

calcule

Poziția de lider se va juca în sezonul de hard asiatic. Primul hop important este turneul Premier 5 de la Wuhan, 23-29 septembrie, acolo unde atât Halep, cât și Wozniacki au confirmat prezența. Ambele au pierdut anul trecut în turul secund.

Cel mai mare obastacol este turneul Premier Mandatory de la Beijing, unde Halep are de apărat 650 de puncte, după finala de anul trecut. Wozniacki a fost eliminată în turul 3 și are doar 120 de puncte pe care trebuie să le protejeze.

Vezi și: Coșmar sau realitate? Simona Halep, eliminată în primul tur de la US Open după ce a fost masacrată de jocul agresiv al Kaiei Kanepi

Povestea emoționantă a jucătoarei care a eliminat-o pe Simona Halep: a suferit 2 afecțiuni grave și s-a prăbușit în clasament: "Nu îmi păsa dacă voi mai juca tenis"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.