Liga 1

Acolo unde "câinii" au fost "căței" » Cifrele rușinoase pe care le are Dinamo în întâlnirile cu oltenii

Articol de Liviu Manolache  —  marţi, 28 august 2018

Dinamo va juca sâmbătă împotriva unei echipe a Craiovei pe care n-a reușit s-o bată niciodată pe terenul ei.

Dinamo începe cea mai neagră lună a sezonului, septembrie, cu o deplasare în "Vulcanul din Bănie", cum se laudă oltenii. În ediția precedentă, roș-albii n-au reușit nici măcar o victorie în 5 meciuri disputate în luna septembrie, doar 2 puncte luate, ce-au deschis drumul spre play-out.

Sâmbătă seară, merg pe terenul unei adversare pe care n-au reușit s-o învingă în întâlnirile directe de la promovarea ei în prima divizie, în 2014. Indiferent că s-a jucat pe "Extensiv", la Severin sau pe noul "Oblemenco", "câinii" n-au putut niciodată să treacă de CSU Craiova! Iar rivalitatea dintre olteni și Dinamo este bine cunoscută, "câinii" fiind huliți în Bănie, adversarii tradiționali ai juveților.

  • Dinamo n-are nicio victorie în 7 jocuri pe terenul alb-albaștrilor. Bonus negativ: a fost eliminată de două ori, doi ani la rând, din Cupa României. Din cele șapte meciuri pe terenul lui CSU, oltenii s-au impus în trei situații, alte patru partide încheindu-se la egalitate.
  • Roș-albii nu i-au mai învins pe cei de la CSU de 6 partide oficiale, indiferent că au jucat acasă sau în deplasare. Precedentul succes al bucureștenilor a fost pe 25 februarie 2017, 2-1 în Ștefan cel Mare.
  • Dinamo are 12 meciuri directe cu CSU începând cu 2014, având doar 2 victorii contra oltenilor, ambele pe teren propriu.
  • Ultimul succes al "câinilor" în Bănie a fost abia pe 9 mai 2011, pe vechiul "Oblemenco", scor 2-0, în meciul cu U Craiova a lui Adrian Mititelu. 

1 meci are Bratu ca antrenor contra Craiovei, chiar primul pe banca roș-albilor, în Cupa României, când Bancu a marcat unicul gol al partidei. A fost singura dispută între cele două formații pe noul stadion

4 fotbaliști din actualul lot al roș-albilor au marcat în poarta celor din Bănie: D. Popa, Salomao, Nistor și Hanca

SITUAȚIE

Le plac finalurile

Dinamo a devenit o expertă a sfârșiturilor de meci. Practic, a salvat jumătate din punctele obținute în acest start de sezon pe ultimele minute. În prima etapă, a învins Voluntariul (2-1) după o ratare monumentală a lui Adrian Bălan la ultima fază.

În Derby de România, a scos un punct cu FCSB (3-3) cu reușita lui Mihai Popescu în minutul 89. Iar sâmbătă seară, Pesici a mai adus două puncte suplimentare după reușita din minutul 90+4 cu Hermannstadt. Aceasta după ce în ediția de primăvară, Dinamo a căzut în play-out după un gol încasat de la Teixeira în minutul 90+3 la Derby-ul cu FCSB, care s-a încheiat 2-2 după ce "câinii" au avut avantaj, 2-0. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.