Campionate

VIDEO 11 ani fără Antonio Puerta » Gest superb al jucătorilor lui FC Sevilla în amintirea fostului fotbalist

FOTO: Twitter FC Sevilla

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 28 august 2018

Azi, 28 august, s-au împlinit 11 ani de la o zi de tristă amintire pentru fotbalul mondial. În urmă cu 11 ani, se stingea din viață fotbalistul Antonio Puerta, răpus de 5 stopuri cardiace suferite după un meci cu Getafe.

Jucătorii și oficialii grupării andaluze l-au comemorat pe fostul jucător.

Fotbaliștii și oficialii Sevillei au luat parte la tradiționala depunere de flori la statuia fostului fotbalist. "Antonio, mereu cu noi", a fost mesajul publicat pe contul oficial de Facebook. 

5 stopuri cardiace

În minutul 33 al partidei de tristă amintire, Puerta a leșinat pe teren. Ajutat de colegul său Dragutinovic să nu-și înghită limba, Puerta a fost ulterior resuscitat de medici, iar totul părea în regulă cu fotbalistul, care a părăsit terenul pe propriile picioare!

Coșmarul a continuat însă la vestiare. Acolo a suferit un prim stop cardiac, fiind salvat cu defibrilatorul, apoi transportat la spital. Pe drum, a avut alte crize cărora nu le-ar fi rezistat dacă nu ar fi fost supus masajelor cardiace.

În clinică, Puerta nu și-a recăpătat deloc cunoștința. a fost conectat permanent la aparate, prin ventilație mecanică și a primit sedative.

După o nouă serie de probleme, leziunile cerebrale au cauzat o disfuncție multiorganică, iar aceasta i-a fost fatală. A suferit un nou șoc cardiac, creierul nu a mai fost irigat și, rămas fără oxigen, a cedat.

Malformație nedectată

Medicii au susținut că Puerta suferea de displazie, o dezvoltare anormală la ventriculul drept, o anomalie foarte greu de detectat. Jucătorul avusese stări de leșin în acea vară și cu o vară înainte, dar nu i se depistase însă nimic.

într-o lună ar fi devenit tată

Antonio Puerta urma să devină în premieră tată, la o lună după moartea sa. Soția sa era însărcinată în 8 luni. Puștiul care acum are 11 ani, participă anual la depunerea de flori la statuia tatălui său.

Gol memorabil

De numele lui Puerta se leagă un gol istoric pentru FC Sevilla. Pe 27 aprilie 2006, a înscris în prelungiri unica reușită a returului semifinalei cu Schalke din Cupa UEFA, gol sinonim cu calificarea în ultimul act, câștigat cu 4-0 în fața lui Middlesbrough. Acel trofeu a fost primul al Sevillei după o pauză de 6 decenii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.